Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Tebrikleri Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Ankara'da Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrik kabulü gerçekleştirdi.

30.08.2021-11:12 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-15:13) Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Tebrikleri Kabul Etti

Devlet büyüklerinin katılımıyla Anıtkabir'de gerçekleşen tören, Aslanlı Yol'daki yürüyüş ile başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlar da katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de devlet büyükleriyle beraber Aslanlı Yol'da yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sonrası Erdoğan ve devletin önde gelen isimleri Anıtkabir'de alanda bulunan vatandaşlar tarafından alkışlanarak karşılandı. Erdoğan başkanlığında hazır bulunan heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı, törenin ardından Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni ile Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılım sağladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul eden Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı.


ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Erdoğan yaptığı açıklamada, 'Aziz Atatürk; bağımsızlığımıza giden yolun altın halkalarından Büyük Zaferin 99'uncu yıl dönümünde bir kez daha huzurunuzdayız. Bu tarihi günde zatıalinizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.' dedikten sonra 'Türkiye'yi bizlere çizdiğiniz hedefler doğrultusunda parlak bir geleceğe taşıyoruz. Savunma sanayiinde attığımız adımlarla milletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcılığını her alanda daha da artırıyoruz. Demokraside, adalette, hak ve özgürlüklerde hayata geçirdiğimiz reformlarla, cumhurla, cumhuriyetimiz arasındaki bağı tahkim ediyoruz. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti emin ellerdedir. Ruhun şad olsun.' şeklinde konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal