Son Dakika! CHP'den istifalar gelmeye devam ediyor! CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun istifa etti!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 'itiraf' kayıtları sonrası CHP yönetimi Aykut Erdoğdu ve eşi CHP Parti Meclisi Üyesi Tuba Torun'un istifasını istedi.

29.06.2022-14:37 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-15:03) Son Dakika! CHP'den istifalar gelmeye devam ediyor! CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun istifa etti!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun'un geçtiğimiz hafta evlendi. Erdoğdu'nun boşandığı eşi Özge Erdoğdu yaşanan olay sonrasında ses kayıtları yayınladı.

Aykut Erdoğdu liyakatsizliği itiraf etti

Özge Erdoğdu, "Bu kaydı 3,5 ay önce aldım. Eski eşim Aykut Erdoğdu'nun Tuba Torun'la ilişkisini öğrendikten hemen sonra. Aykut Erdoğdu beni Tuba ile ilişkisi olmadığına ikna etmeye çalışırken, '50 kişi ile yatmış' dedi. Daha sonra 50 kişi ile yattı dediği Tuba Torun ile evlendi!" notuyla bir ses kaydını yayınladı.

"Kemal Bey'i 5 kere aradım"

Yayınlanan ses kaydında, çarpıcı ifadeler yer alırken, "Bak dertleşmekse şuysa buysa Tuba hiçbir şey çekmedi tamam mı? Tuba 50 kişiyle birlikte olmuş bir kız. 4 senedir ehlinamus. Parasını da evini de her şeyini şey yaparak... Harbiden babalık yaptım ben. Ben olmasam gidecekmiş evlenecekmiş de yuva kuracakmış... Ulan ben bin kere söyledim. Önüne biri çıkarsa git! Şimdi bana böyle hayvanmışım gibi davranıp... Bak Özge kurultayda... Ben niye parti meclisine giremedim biliyor musun? Kemal Bey'i 5 kere aradım bunu listeye al diye. Oğuz'u 5 kere aradım beni çıkarın bunu alın diye. Çıktım, kurultayda buna oy topladım. Kim yapar bunu be?" ifadeleri yer aldı.


"Dolarla vekil oluyorlar"

Erdoğdu'nun eski eşi Özge Erdoğdu Tuba Torun ile yaptığı telefon kaydını paylaşarak "Dolarla vekil oluyorlar. Ben kadın hakları diye g.... yırtıyorum. Ş.... bir tanesine inandığım için de evet veriyorum diye kendimi ortaya koydum. Ve şu anda da istifa edeceğim. Sağ olun a...k... Ben buranın adaletsiz bir dünya olduğunu biliyordum ama bu kadar adaletsiz olduğunu bilmiyordum Özge. Çünkü benim bakılması gereken bir annem var." ifadeleri duyuldu.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen İsmail Saymaz iki ismin istifasının istendiğini yazdı, "CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eşi CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Tuba Torun'un ses kayıtları CHP'yi harekete geçirdi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası "Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" dedi.

Öğrendiğim kadarıyla bir genel başkan yardımcısı, dün Erdoğdu ve Torun'u arayarak, partiden istifa etmelerinin beklendiğini iletti.

Bir CHP yöneticisi, "Kendileri bu açıklamadan sonra ne yapmaları gerektiğini anlamıştır. Anlamadılarsa başka şeyler devreye girer. Kendilerine açık açık söylenir. Erdoğdu'nun eski eşi kapı kapı dolaşıp anlatıyordu." ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal