Son Dakika: BioNTech Aşısını Aile Hekimleri Yapmaya Başlayacak

Koronavirüsle mücadelede en etkili yöntem olan Kovid-19 aşısıyla ilgili yeni karar. Artık BioNTech aşısını Aile Hekimleri yapmaya başlayacak.

08.06.2021-11:09 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-12:57) Son Dakika: BioNTech Aşısını Aile Hekimleri Yapmaya Başlayacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla en etkili korunma yöntemi tartışmasız ki koronavirüs aşısı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı son dakika haberine göre, ‘Biontech aşısı için artık kamu ve özel hastanelerle birlikte Aile hekimlerimiz de devrede. Bugünden itibaren e-nabız ve MHRS üzerinden randevu alabilirsiniz’ ifadeleri yer aldı.

TÜRKİYE'NİN AŞI TEDARİĞİ

Salgının önüne geçmede oldukça önemli olan koronaviürs aşısında Çin’den gelen Sinovac tedarikinde sorunlar yaşandığı belirten Sağlık Bakanlığı, aşı çalışmalarının aksamaması için Pfizer/BioNTech'le yeni alım anlaşması yaptı.

BioNTech AŞISI

120 MİLYON DOZ AŞI GELECEK

Pfizer ve BioNTech'ten yeni yapılan bilgilendirmede, daha öncesinden kararlaştırılan 30 milyon doz aşısının üzerine Türkiye tekrardan 30 milyon doz opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz aşı tedarik edileceği ifade edildi. Ayrıca yapılan açıklamada toplamda 120 milyon doz aşının 2021 yılı bitmeden dağıtılmasının hedeflendiği belirtildi.

TÜRKİYE AŞILAMANIN AKSAMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Daha öncesinde sadece hastanelerde uygulanabilen BioNTech aşıları, gerekli altyapıların hazırlanmasıyla birlikte Aile Hekimleri tarafından da uygulanabilecek. Salgınla mücadelede aşılamanın aksamamı için titizlikle çalışan Sağlık Bakanlığı, kişilerin aşılarını olabilmesi için randevu almayı  kolaylaştırdı. İsteyenlerin Sağlık Bakanlığı'nın web sitesi üzerinden randevu alabilirken, E-Nabız uygulaması üzerinden de randevu alınabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal