Son Dakika! Başkan Erdoğan İle Angela Merkel Son Defa Görüşecek

Son dakika gelen bilgilere göre Başkan Erdoğan ile Angela Merkel son defa G20 Zirvesinde görüşecekler.

28.10.2021-15:59 - (Son Güncelleme: 28.10.2021-16:58)

Son dakika haberine göre Başkan Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel son defa görüşecek. Almanya Başkanı Angela Merkel Başkakanlık görevini bırakmadan önce katılmak zorunda olduğu G20 liderler zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Angela Merkel bu görüşmeye yeni Başbakan Olaf Scholz'un da katılmasını istiyor.

Alman basınına yansıyan haberlere göre, yıl sonunda görevi Olaf Schols'a devretmeye hazırlanan Angela Merkel, G20 zirvesi öncesi son defa Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Angela Merkel bu görüşmeye Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Olaf Scholz'un da katılmasını istiyor.

TÜRKİYE-ALMANYA DOSTLUĞU SÜRECEK

Bu sene İtalya'da gerçekleşecek olan G20 zirvesinde Olaf Scholz da, Merkel ile Erdoğan arasında yapılacak görüşmeye katılacak. Avrupa Birliği-Türkiye mülteci mutabakatı, Suriye, Afganistan gibi önemli konuların ele alınacağı görüşmede, Merkel ile Erdoğan arasında uzlaşma bulunan konularda ilk elden bilgi sahibi olacak olan Scholz, ikili ilişkilerdeki son gelişmeleri de birlikte değerlendirme fırsatını bulacak.

OLAF SCHOLZ KİMDİR?

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz'a, robotları andıran konuşma tarzı nedeniyle bir zamanlar "Scholzomat" (Scholzomaton) lakabı takılmıştı. Ancak Scholz ülkesinde dün yapılan genel seçimde, teknokratik imajını geride bırakmayı başardı.

Almanya'da resmi olmayan sonuçlara göre dün yapılan genel seçimi az farkla Sosyal Demokrat Parti (SPD) kazandı.

Merkez soldaki SPD'nin başbakan adayı olan 63 yaşındaki Maliye Bakanı Olaf Scholz, eski Hamburg Belediye Başkanı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal