Ukrayna-Rusya Sınırı Geriliyor, Rusya'yı Bayraktar TB2 Korkusu Sardı!

Kremlin Sözcüsü yaptığı açıklamada, Bayraktar TB2 karşısında zor duruma düştüklerini belirtirken korktuklarının başına geldiğini belirtti.

28.10.2021-13:57 - (Son Güncelleme: 28.10.2021-13:57)

Türkiye'nin geçtiğimiz aylarda Ukrayna'ya sattığı Bayraktar TB2'ler Rusya'nın gözünü korkuttu. Kremlin'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Korktuğumuz başımıza geldi." dedi ve Ukrayna'nın kullandığı Türk yapımı SİHA'lardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Ukrayna ile Rusya'nın en gerilimli sınır bölgesi olan Donbass semalarında uçmaya başlayan Bayraktar TB2 ayrılıkçı Rus güçlerini hedef aldı. Çok sayıda araç, askeri ev ve askeri ulaşım araçlarının imha edildiği saldırıda Bayraktar TB2 gövde gösterisi yaptı.

RUSYA BAYRAKTAR TB2'YE KARŞI NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Rusya'nın duyduğu korkuyu destekleyen açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov SİHA'lar yüzünden bölgede istikrarın azalacağını vurguladı. Peskov Bayraktar TB2 satışının Türkiye ile olan ilişkileri etkilemeyeceğini belirterek şu sözleri söyledi; "Türkiye ile özel ve iyi ilişkilerimiz var." 

TÜRKİYE-UKRAYNA ARASINDAKİ  BAYRAKTAR TB2 SATIŞLARI

Türkiye, geçtiğimiz günlerde yerli ve milli üretimi olan Bayraktar TB2 SİHA’yı Ukrayna’ya satmıştı. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada Bayraktar TB2’nin bir hedefi vurduğu açıklandı. Ukrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar TB2 SİHA kullandığını açıkladı. Yapılan açıklamada SİHA'nın güdümlü füze kullanarak ayrılıkçılara ait bir obüsü yok ettiği duyuruldu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbas'ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kullandığı bir obüsü Bayraktar TB2 SİHA ile vurma görüntülerini paylaştı. AA'da yer alan habere göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların, obüsler kullanarak ateşkes ihlali yaptığı ve bunun sonucunda bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği, 2 askerin yaralandığı belirtildi. AGİT Özel misyonu kanalıyla konuya ilişkin nota gönderilmesine rağmen sonuç alınamadığı aktarılan açıklamada, ayrılıkçıları ateşkese zorlamak için Bayraktar TB2 SİHA'nın ilk kez kullanıldığı ifade edildi. Açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait SİHA'nın, temas hattını geçmediği ve güdümlü füze kullanarak ayrılıkçılara ait bir obüsü yok ettiği bilgisi paylaşıldı.

UKRAYNA’DA DONBASS SINIRI OLAYLARI

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşen olaylarda, Ukrayna devletinin aldığı kararlara yaklaşık 8 yıldır itiraz eden Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların yaptığı eylemlere Bayraktar TB2 SİHA ile müdahale edildi. Ukrayna’nın başkent Kiev'de, dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması üzerine 21 Kasım 2013'te gösteriler başlamıştı. Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar sözde bağımsızlıklarını ilan etmişti. Ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal