Hayali Bile Pahalı, Dünyanın En Lüks Karavanları Belli Oldu! ÖTV İndirimli Fiyatları Dikkat Çekiyor

Yolculuk yaparken ev ortamından kopmak istemeyenler için dünyanın en pahalı karavanlarını listeledik.

28.10.2021-10:51 - (Son Güncelleme: 28.10.2021-14:36)

Pandemi döneminde değişen tatil anlayışı sonucu ilginin arttığı motorlu karavanlarda uygulanan ÖTV oranı değişti. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile, söz konusu taşıtlardan alınan ÖTV yüzde 220’den yüzde 45’e indirildi.

Herhangi bir yere giderken ev ortamından kopmak istemeyenlerin tercihi karavanlar oluyor. Bu haberimizde günümüzde yer alan en iyi karavanlardan bahsedeceğiz.

Yıllar önce önden bir arabanın çekmesiyle ileri gidebilen karavanlara daha sonra motorlar entegre edilerek motokaravanlar ortaya çıkmıştı. Uzun yola gidecek  ve ev rahatlığından kopmak istemeyen insanlar motokaravanları tercih etmeye başladı.



NEWMAR KİNG AİRE: LİSTENİN EN UCUZU 936 BİN DOLAR

Hazırladığımız listenin en ucuz karavanı 936 bin dolar. Otobüsün karavana dönüştürüldüğü bu modelde, teknoloji ve kolaylık dengeli bir şekilde yer almış. Aracın iç  tasarımlarının yanı sıra motor gücüyle de ön plana çıkıyor. 605 beygir gücünde olan bu karavan, 

sürüş güvenlik sistemleriyle donatılmış durumda. Şerit uyarı sistemi ve kaza engelleme sistemi adı verilen teknolojilerin kullanıldığı karavanda, sürücü koltuğundan karavanın her noktasını kontrol etmenizi sağlayan bir tablet de bulunuyor.


FORETRAVEL: 1 MİLYON 300 BİN DOLAR

Kurucusunun eski bir demiryolu şirketi yöneticisi olan, Foretravel şekil itibariyle adeta bir lokomotife benziyor. yüzlerce lüks özelliğe sahip IH-45, geniş bir iç mekana sahip. Ön tarafta bir ana salonu, bir mutfağı ve banyosu bulunan bu lüks karavanın tavan tasarımı da oldukça iyi gözüküyor.


VOLKNER MOBİL PERFORMANCE- 1 MİLYON 500 BİN DOLAR

Listemizin üçüncü sırasında yer alan Volkner Mobil, Almanya tarafından üretilen bir karavan. Karavanın en önemli özelliği ise içinde gizli bir garajının olması. İçine rahatlıkla bir spor arabanın sığabildiği karavanın motoru ise oldukça sessiz çalışıyor. Ferah  ve geniş bir iç mekana sahip karavandaki modern dokunuşlar, karavanın oldukça güzel görünmesini sağlıyor. 


NEWELL COACH- 1 MİLYON 700 BİN DOLAR

15 metre boyu olan Newell Coach, iç tasaramıyla öne çıkıyor. Zeminin mermer döşemeler, 2 banyosu olması öne çıkan özellikleri arasında. uzun seyahatler için eksiksiz bir deneyim sunmaya hazır Newell Coach 1488, çamaşır, bulaşık ve iki adet televizyon içeriyor. Sürücünün konforunun da düşünüldüğü karavanda, ön koltuklar ısıtılabilme ve masaj yapabilme özelliklerine sahip. Sürüş güvenliğini arttırmak için Newell Coach 1488’de sürüş kamerasının yanı sıra, şerit destek güvenliği de sağlıyor.


OUTLAW PREVOST- 1 MİLYON 800 BİN DOLAR

Salon kısmının genişliği ile dikkat çeken Outlaw, dev televizyonları, rahat koltukları ile birlikte lüks bir deneyim sunuyor. Sessiz çalışan bir Volvo D13 motor bulunan karavanda sürüş güvenliğini sağlayabilmek için, birçok elektronik sistem bulunuyor.


THE HEAT- 2 MİLYON 500 BİN DOLAR

Amerika merkezli Anderson Mobile firması tarafından üretilen The Heat, toplamda 1200 metrekare. Will Smith'in satın aldığı bu karavan, ‘Men in Black 3’, ‘Ali’ ve ‘The Pursuit of Happiness’ film çekimlerinde Will Smith tarafından kullanıldı. 30 tonu geçen ağırlığı ve 22 tekerleği ile The Heat 30 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor.


MARCHİ MOBİLE SUPERİOR- 3 MİLYON 100 BİN DOLAR

An itibariyle dünyanın en pahalı karavanı konumunda olan Marchi Mobile Superior, 3 milyon 100 bin dolar fiyatıyla sahibini bekliyor. Tamamen karbon fiber maddelerden üretilen karavanda, İngiliz kraliyet ailesinin yataklarını üreten ve dünyanın en konforlu yatak üreticisi olarak lanse edilen şirketin ürünleri kullanılıyor. Karavanın motoru ise 6 silindirli 600 beygir gücünde bir Volvo motor içeren süper karavan, diğer karavanlara göre de yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlıyor.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal