Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Türkiye'ye Veda Ziyareti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabet eden Almanya Başbakanı Merkel, bugün Türkiye'ye geliyor. İstanbul'da gerçekleşecek görüşmede, mevcut iş birliğinin daha da geliştirilmesi adına atılabilecek adımların ele alınması bekleniyor.

16.10.2021-11:13 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-14:28) Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Türkiye'ye Veda Ziyareti!

Almanya'da yeni hükümetin kurulması ile birlikte siyasete veda edecek olan Başbakan Angela Merkel, bugün Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. 2005 yılında seçilerek göreve gelen ve tam 16 yıl boyunca ara vermeden Almanya Başbakanı olarak görev yapan Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye’ye geliyor. Yapılacak dostane ziyarette ikili ilişkilerin ve bölgesel konuların konuşulması bekleniyor.

GÖRÜŞMEDE, İKİLİ İLİŞKİLERİN VE BÖLGESEL KONULARIN KONUŞULMASI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafında yapılan ilk açıklamaya göre; ikili arasında yapılacak görüşmenin Almanya-Türkiye münasebetlerin yanı sıra Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan’da yaşanan gelişmeler başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası konular da masaya yatırılacak. 

ANGELA MERKEL, GÖREVE BAŞLADIĞI GÜNDEN BU YANA TÜRKİYE'YE11 KEZ ZİYARETTE BULUNDU

Almanya'da yeni hükümetin kurulması ile birlikte görevi bırakacak olan Merkel, görev süresince tam 11 kez Türkiye'yi ziyaret etti.

Merkel, Türkiye’ye ilk ziyaretini göreve başladığı tarihten yaklaşık bir yıl sonra, 6 Ekim 2006'da yapmıştı. 2013'te Kahramanmaraş’ta Patriot hava savunma sistemini kullanmak için görevlendirilen ekibin içindeki Alman askerlerini ziyaret etmişti. Özellikle Suriye'den gelen göçmen akınının yoğunlaştığı 2015 yılı ile birlikte Merkel'in ziyaretleri de sıklaşmıştı. 2015 yılında 2, 2016 yılında ise tam 3 kez Türkiye'yi ziyaret etti.

Angela Merkel, Türkiye ve AB arasındaki göç mutabakatının gerçekleştirilebilmesinde önemli rol oynamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal