Angela Merkel: Türkiye ile Her Düzeyde Temaslara İhtiyacımız Var

AB Komisyonu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi’nin sunduğu raporlardaki tespitleri hatırlatan Almanya Başbakanı Merkel, “Bazı konulardaki görüş ayrılığına rağmen Türkiye ile her düzeyde temaslara ihtiyacımız var” dedi

27.03.2021-09:59 - (Son Güncelleme: 27.03.2021-18:19) Angela Merkel: Türkiye ile Her Düzeyde Temaslara İhtiyacımız Var

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin akabinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile her seviyede temasta olmaya gerek duyduklarını dile getirdi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi'nin sunum yaptığı raporun Türkiye ile çok taraflı münasebetleri ortaya koyduğunun altını çizen Angela Merkel, 2020'de Akdeniz'in doğu bölgesindeki tansiyonun düşürülmesi sebebiyle müteşekkir olduklarını dile getirdi. 

Öte yandan Türkiye'deki iç politikadaki durumu değerlendirdiklerini ve endişelerin ifade edildiğini belirten Angela Merkel, "Görüş ayrılığına rağmen sessizlik bir cevap olamaz. Aksine Türkiye ile her düzeyde temaslara ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

Bu temasların fikir ayrılıkları gibi ortak çıkarlar üzerinde değerlendirmek için de gerekli olduğuna vurgu yapan Angela Merkel, müzakerelerde değerlendirilen kritik maddenin Avrupa Birliği -Türkiye mutabakatı olduğunu dile getirdi. 

Angela Merkel, bu anlaşmanın illegal göçü azalttığını, insan kaçakçılarının çalışmalarını güçleştirdiğini ve bilhassa çok sayıda göçmene yardım ettiğini söyledi. Angela Merkel, "Şimdi fiilen karar verdiğimiz 2 aşamalı bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Şimdi ilk adımı atıyoruz ve ilişkileri daha fazla geliştirmek için bir karar veriyoruz ve haziranda başka kararlar vermek istiyoruz"  dedi. 

Diğer taraftan AB Konseyi Başkanı Charles Michel de nisanda Türkiye'yi ziyaret etmek için Türk görevlilerle görüştüklerini dile getirdi. Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ardında basın toplantısı gerçekleştiren Michel, Türkiye ile münasebetleri geliştirmeyi ümit ettiklerini ifade ederek, "Bizim için Türkiye'nin olumlu ve ılımlı tutumunu devam ettirmesi önem taşıyor. Diyaloğun verimli olmasını umuyoruz" diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal