Son Dakika! Avrupa Ülkeleri Tek Tek Kapanıyor, Aşısızlar Dışarı Çıkamayacak!

Son dakika gelen haberlere göre artan vaka sayıları nedeniyle Avrupa Birliği ülkeleri bir bir kapanmaya başladı.

22.11.2021-12:05 - (Son Güncelleme: 22.11.2021-12:31) Son Dakika! Avrupa Ülkeleri Tek Tek Kapanıyor, Aşısızlar Dışarı Çıkamayacak!

Son dakika gelen bilgilere göre Koronavirüs salgının tekrar etkisini gösterdiği Avrupa ülkelerinde tekrar kapanmalar başladı. Avusturya'da aşısızların sokağa çıkmasına yasak gelirken, ülke genelinde 10 günlük sokağa çıkma yasağı yürürlüğe kondu.

2019 yılının son aylarından itibaren bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinde dördüncü dalga Avrupa'da başladı. Bütün önlemler ve aşılama çalışmalarına rağmen salgının önüne geçemeyen Avrupa ülkeleri tekrar tedbirleri yoğunlaştırmaya başladı.

AVUSTURYA'DA 10 GÜNLÜK YASAK BAŞLADI

Almanya, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde vaka sayılarının artması ile birlikte kısıtlamalar tekrar gündeme gelirken, Avusturya ülke genelinde 10 günlük sokağa çıkma yasağı getirdi. Hükümet yaptığı açıklamada aşısızların sokağa çıkmasını yasaklarken, gerekirse bir 10 günlük daha yasak geleceğini bildirdi.

AVRUPA'DA KISITLAMALAR TEKRAR BAŞLADI

Koronavirüs vaka sayılarının tekrar artışa geçmesi ile birlikte birçok Avrupa ülkesi kısıtlamaları tekrar gündeme getirdi.  Hollanda hükümeti geçtiğimiz günlerde yaptığı kısmi kapanma açıklamasını güncelleyerek, evden çalışma ve sosyal mesafe uygulamalarını sıkılaştırırken, evlere misafir alma sayısını ise 4 ile sınırlandırdı.

ALMANYA'DA AŞISIZLARA YER YOK

Almanya'nın Başkenti Berlin şehrinde aşısızlara yeni kısıtlamalar getirildi. Getirilen kısıtlamalara göre aşı olmayan kişiler,  restoranlara, sinemalara, tiyatrolara, müzelere, spor salonlarına veya konser salonlarına giremeyecek.

KORONAVİRÜS NEDİR?

Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen kovid-19 olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü adıyla biliniyor. Koronavirüs 2019 yılının aralık ayında Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıkmasıyla birlikte dünyayı etkisi altına aldı. Hastalığın başlangıç kaynağı henüz netlik kazanmamıştır. Ancak eldeki veriler, Çin’in Wuhan bölgesindeki Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarında yasadışı olarak satılan vahşi hayvanları işaret etmektedir. Hafif, orta ve ağır olmak üzere farklı hallerde seyredebilen Koronavirüs (corona virüs) daha önce 2002’de çıkan SARS ile 2012’de çıkan MERS virüsüyle aynı gruptandır. Soğuk algınlığına benzer bir tabloyla ortaya çıkan coronavirüsün (koronavirüs) 2020’de çok ağır tablolarda seyrettiği bilinmektedir. Coronavirüs yani koronavirüs salgını şu anda pek çok ülkenin ortak sorunlarından birisi olmuştur. Çoğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı bu virüsün yeni çıkan hali oldukça ağır ve olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Coronavirüs, hayvanlardan insanlara sıçrama yapan virüslerdedir. Bu virüs insanlara geçtiği zaman mutasyona uğrar ve insanlar arasında yayılabilir.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

-ateş

-öksürük

-yorgunluk

-tat alma veya koku duyusunun kaybı

-Daha seyrek görülen semptomlar

-boğaz ağrısı

-baş ağrısı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal