Koronavirüs Önlemleri Giderek Artıyor: Avrupa’da Aşı Yaptırmayanlara Sokağa Çıkama Yasağı Geldi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının etkileri devam ediyor. Vaka sayılarının giderek artması sonrasında bazı Avrupa ülkeleri aşı yaptırmayanlara sokağa çıkma yasağı getirdiğini belirtti.

14.11.2021-12:02 - (Son Güncelleme: 15.11.2021-11:17) Koronavirüs Önlemleri Giderek Artıyor: Avrupa’da Aşı Yaptırmayanlara Sokağa Çıkama Yasağı Geldi

İlk olarak Çin’de görülmeye başlanan ve hızla tüm dünyaya yayılarak birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınında, şüphesiz ki en önemli adım Kovid-19 aşıları. Dünya genelinde birinci ve ikinci doz aşılarda yaşanan gerileme vaka sayılarında artışa neden oldu. Salgının önüne geçmek isteyen bazı ülkeler ise Kovid-19 aşısı yaptırmayanlara sokağa çıkma kısıtlaması getirdi.

KORONAVİRÜS AŞISI YAPTIRMAYANLARA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

DSÖ geçtiğimiz günlerde salgında 4. Dalga beklediklerini açıklamıştı. Bunun üzerine vaka sayılarında ciddi artık olan ülkelerin başında yer alan Avusturya, yeni önlemler almaya başladı. Ülkede günlük vaka sayısı 10 binin üzerine çıktı. Vakaların daha da artmasından korkan Avusturya yönetimi gelecek hafta başından itibaren yürürlüğe girecek sokağa çıkma yasağının ülke genelinde uygulanmasını planlıyor.

AVUSTURYA HAFTA BAŞINDA TAM KAPANMAYA GİRECEK

Salgının etkilerinin hala devam ettiğini ve vaka sayılarının artmaya başladığını dile getiren Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, basına yaptığı açıklamada, pazar günü eyalet başkanları ve uzmanlarla yapılacak görüşmenin ardından ülke genelinde aşı yaptırmamış kişilere yönelik sokağa çıkma kısıtlaması uygulanabileceğini belirtti.

AŞI YAPTIRMAYANLAR SOKAĞA ÇIKAMAYACAK

Salgının ilk gününden beri oldukça titiz davrandıklarının altını çizen Schallenberg, herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasına karşı olduğunu kaydederek, salgınla mücadelede federal düzeyde ortak hareket edilmesine dikkat ettiklerini belirtti. Bir diğer yandan ülkenin Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein da pazartesiden itibaren Yukarı Avusturya ve Salzburg eyaletlerinde aşı yaptırmayanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının kesinleştiğini açıkladı ancak ülke geneli için benzer bir uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceğine ilişkin konunun henüz netlik kazanmadığını belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ZORUNLU AŞI GETİRİLECEK

Sağlık Bakanı yaptığı açıklamalarda sağlık çalışanlarının zorunlu aşı uygulanmasının hayata geçirildiğini belirtti. Söz konusu iki eyalette pazartesiden itibaren aşı yaptırmayanların hastalığı geçirmiş ya da PCR test yaptırmış olsalar bile dışarı çıkmasına izin verilmeyecek.

AVUSTURYA YÜKSEK RİSK GRUBUNDA

Vaka sayılarının artması sonrası Almanya Avusturya’yı tekrar, "yüksek riskli" ülke kategorisine aldı.
Yapılan yeni düzenlemeler doğrultusunda, pazardan itibaren Avusturya'dan gelenler 10 günlük karantinaya alınacak. Bu kişiler, karantinanın 5'inci gününde yapılacak testin negatif sonuçlanması durumunda karantinadan çıkabilecek.

BİR GÜNDE 11 BİN YENİ VAKA

Avusturya’da son 24 saatte 11 bin 798 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 934 bin 948'e yükseldi. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 40 artışla 11 bin 641'e ulaştı.
Ülkede salgına ilişkin durumun kaygı verici bir boyut kazanması nedeniyle iktidar, yoğun bakım hasta sayısına göre kademeli olarak sert önlemleri hayata geçireceğini açıklamış, buna göre yoğun bakım hasta sayısının 600'ün üzerine çıkması durumunda aşı yaptırmayanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal