Son Dakika: Almaya Başbakanı Angela Merker, Başkan Erdoğan'ı Ziyarete Geliyor!

16 yıllık Başbakanlık koltuğundan ayrılacak olan Almanya Başbakanı Angela Merker, 16 Ekim'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyarete gelecek.

08.10.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-15:18) Son Dakika: Almaya Başbakanı Angela Merker, Başkan Erdoğan'ı Ziyarete Geliyor!

Almanya’da seçim heyecanı yaşanırken 16 yıllık Başbakanlık görevine veda edecek olan Angela Merker, görev süresi dolmadan önce Türkiye’yi ziyaret edecek. Almanya Başbakanı Angela Merker’in Türkiye’yi ziyareti ile ilgili başkent Berlin’de açıklama yapan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Angela Merkel’in 16 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da görüşeceğini aktardı. 

MERKER SON KEZ BAŞBAKAN OLARAK GELECEK

Açıklamalarına devam eden Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 

 ‘’Türkiye, bizim için önemli ve yakın bir partnerdir. Ülkelerimiz birçok yönden birbirine bağlı. Bunlar temelde bu ülke ile kişisel köprü oluşturuyor. Bu nedenle bizim için Alman hükümeti olarak Türkiye ile yakın, yapıcı ve güven içinde birlikte çalışmak önemli. Türkiye'nin jeostratejik konumu nedeniyle bizi birbirimize bağlayan çeşitli uluslararası konular var. Türkiye, NATO partneridir. Bunun Avrupa tarafından kabul edilmesi gerekiyor.’’ İfadelerinde bulundu. 

Ayrıca Steffen Seibert, bu durumun, AB’nin Türkiye ile yaptığı göç mutabakatının temel düşüncesi olduğunu dile getirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal