Son Dakika: 18 Yaşından Küçüklerin Bilet Alması Yasaklandı

Hakkari'de, 18 yaşından küçük çocuklara otobüs terminallerinden, hava yolları acenteleri ve bilet satış noktalarından bilet satışı yapmak yasaklandı.

16.10.2021-09:40 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-17:21) Son Dakika: 18 Yaşından Küçüklerin Bilet Alması Yasaklandı

Hakkari Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, il sınırları içerisinde ailesinin yahut kurumunun bilgisi dışında evden veya yurdundan kaçan çocuk ve gençlerin, ileride başlarına kötü şeyler gelme ihtimaline karşı böyle bir önlem alınma gereği duyulduğu belirtiliyor. Bölgedeki ailelerde yaşanan kayıp çocuk infialinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yapılacak yeni düzenlemeye göre, şehirlerarası otobüs terminallerinde, hava yolları acentelerinde ve diğer tüm bilet satış noktalarında 18 yaşından küçük genç ve çocuklara bilet satışı yapılması yasaklanacak.

TEK BAŞINA BİLET ALMAK İSTEYEN ÇOCUĞUN VELİSİ ARANACAK 

18 yaşından küçük olanların seyahat edebilmeleri için yanlarında velisi,  vasisi yahut başka bir kanuni temsilcisi bulunmadan tek başına bilet talep etmeleri durumunda seyahat etmek isteyen çocuğun iletişim araçları ile irtibata geçilerek, çocuğun yapmak istediği seyahate ilişkin kendisinden sorumlu olan yetişkinlerin haberdar olup olmadığı teyit edilmesi gerekecek. 

18 YAŞINDAN KÜÇÜK OLNLARIN İZİNSİZ YOLCULUK YAPMAK İSTEMELERİ DURUMUNDA KOLLUK KUVVETLERİNE HABER VERİLECEK

18 yaşından küçük çocukların yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi,  vasisi veya kanuni temsilcisinin seyahatten bilgisi olmadığı tespit edilmesi durumunda ise kolluk kuvvetleri bilgilendirilerek ailesine götürülecek.

Bulunduğu kentte yahut gideceği ilde öğrenci olduğunu ispatlayan çocuklar ise belgelerini gösterdiği takdirde kendilerine bilet satışı yapılabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal