Evlat Nöbeti Tutan 3 Aile Hakkarili Annelere Umut Oldu

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetinde olan 3 aile evladına kavuştu. Bu durum Hakkarili annelerin de umudu oldu.

01.08.2021-13:04 - (Son Güncelleme: 01.08.2021-13:04) Evlat Nöbeti Tutan 3 Aile Hakkarili Annelere Umut Oldu

Çocukları dağa kaçtığı için 3 Eylül 2019'da HDP il binası önünde oturma eylemine başlayan 3 annenin evlatlarının ikna çalışmaları sonucunda güvenlik güçlerine teslim olmasıyla birlikte teslim oldu. Hakkari'de evlatlarının yolunu gözleyen ailelere büyük sevinç yaşadı.

Hakkari'de 8 Ocak'tan bu zamana kadar belli aralıklarla HDP il binası önünde eylem yapan aileler, 3 ailenin daha ikna çalışmaları neticesinde teslim olan evlatlarına 29 Temmuz'da kavuşması ile moral buldu.

ANNELER ÇAĞRILARINI YİNELİYOR

Diğer anneler gibi çocuklarına kavuşuncaya kadar eylemlerine devam etmekte kararlı olan aileler, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi ve seslerinin daha gür çıkması için çocukları dağa kaçırılan tüm anne ve babalardan destek istedi.

Yıllardır görmedikleri evlatları ile bir araya gelecekleri günün umudu ile yaşayan aileler, çocuklarına teslim olmaları yönünde çağrılar yaptı.

Oğlu için eyleme katılan Necibe Çiftçi, 8 yıldır oğlunun dağda olduğunu, bir oğlunun da kardeşini aradığı için teröristler tarafından öldürüldüğünü anlattı.

''BİZ EVLADIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ''

İki evlat acısı birden yaşadığını söyleyerek, oğlundan teslim olmasını isteyen Çiftçi, şu ifadelere yer verdi:

"Geri dön yeter artık, orda kalma. Eğer dönmezsen benim sana verdiğim sütüm helal olmasın. Bizi bu acıdan kurtar. İnşallah biz evladımızı söke söke onlardan alacağız. Devletin gücüyle ben evladımı onlardan alacağım. Diyarbakır'daydım, 3 kişi gelip teslim oldu. Biz çok sevindik. Allah'ın izniyle biz de aynı şekilde evlatlarımıza kavuşacağız. Biz de çocuklarımızla davul zurnalar eşliğinde çadırdan çıkacağız."

''KIZAMA SESLENİYORUM GEL TESLİM OL''

Kızı dağa kaçırılan Esmer Koç da çocuğuna kavuşmak için büyük çaba gösterdiğini ancak hiçbir haber sonuç alamadığını ifade etti.

Kızını alınana kadar eylemleri sürdüreceğini dile getiren Koç, "İnşallah çocuklarımızı o zalimlerin elinden kurtaracağız. Çocuklarımız yavaş yavaş geliyor. İnşallah hepsi de gelecek. Kızıma da sesleniyorum; gel teslim ol, orası senin yerin değil. O hainlerle işimiz yok. Kaç gel devletimize, askerimize sığın. Sen hiçbir kötülük yapmamışsın. Ben biliyorum seni kaçırdılar. Ailelerin evlatlarına kavuşmasına çok seviniyoruz. İnşallah bizim çocuklarımız da gelecek" dedi.

''UMUTLARIMIZ ARTIYOR"

Medeni Kaya ise ablasının kandırılarak dağa götürüldüğünü belirterek, "Onun gelmesini istiyoruz. Şimdiye kadar hiçbir haber almadık. Sağ ise dönüp gelsin" dedi.

Daha önce Diyarbakır'daki eyleme katıldığını, şimdi de Hakkari'deki ailelerle eylemlerini sürdürdüklerini anlatan Kaya, şunları söyledi:

"Herkesin bize destek vermesini bekliyoruz. Onların (teröristlerin) gittiği yol doğru bir yol değil. Ablamdan bir şey öğreninceye kadar eyleme devam edeceğim. Diyarbakır'da annelerin evlatlarına kavuşması umutlarımızı artırıyor. Biz de bu sevinci yaşayacağımız günün hayalini kuruyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal