Soğuk Duş Ruha İyi Geliyor!

Yaz aylarında daha sık aldığımız soğuk duşu kış mevsimlerinde de devam ettirmek için birçok nedeniniz var. Ruh sağlığına iyi geldiği ortaya konulan soğuk duşun faydalarına gelin birlikte bakalım.

14.11.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-11:06)

Soğuk duşun insan sağlığına olan faydalarını az çok hepimiz duymuşuzdur. Peki başka ne gibi yararları vardır gelin beraber bakalım.

SOĞUK DUŞUN FAYDALARI

Metabolizmayı hızlandırıyor 

Soğuk duş zayıflamayı sağlar. Soğuk su vücudunuzda birikmiş toksinlerden arınmanıza yardımcı olur. Cildin dolaşım sisteminden bütün toksinleri atarak, kilo vermenize sebep olur.

Cilde ve saçlara fayda sağlar!

Cilt ve saç için çok iyidir. Soğuk duş saçların canlı olmasını cildinizin ise sıkılaşmasını sağlar. Cildimizdeki gözenekleri sıkmak için oldukça faydalıdır. Saç bakımında ise soğuk duş saç derisi ve saç köklerinin düzleştirme ve kavrama yeteneğini artırarak, daha parlak, daha güçlü ve daha sağlıklı olmasını sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlenmesine yardımcı oluyor

Soğuk su ile duş, vücut direncinizi arttırır ve bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Bu sebeple, vücudunuzun virüslerden kaynaklanan enfeksiyonlarla mücadele etmesi daha rahat olacaktır.

Stresi azaltır

Stresi azaltmak istiyorsanız, soğuk bir duş kötü ruh halinize destek olur ve sinir seviyenizi azaltır. Fakat bu konuda dikkatli olmalısınız; çünkü bazı durumlarda karşıt etki de oluşabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal