Sıvıyağ fiyatları düşecek mi? Gümrük vergisi alınmama kararı sıvı yağ fiyatlarını nasıl etkiler?

Ayçiçek yağına gelen peş peşe zamlar sonrası ayçiçek yağı tedariği endişe yaratırken birçok vatandaş ise gümrük vergisi kaldırılan sıvı yağ fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak etmeye başladı. Peki, Sıvıyağ fiyatları düşecek mi? Gümrük vergisi kaldırılma kararı sıvı yağ fiyatlarını nasıl etkiler?

13.03.2022-12:45 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-12:46) Sıvıyağ fiyatları düşecek mi? Gümrük vergisi alınmama kararı sıvı yağ fiyatlarını nasıl etkiler?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle Rusya’nın, Azak Denizinden Türkiye’ye yağ taşıyan 15 geminin çıkışına izin çıkmaması Türkiye piyasalarında tedirginliğe neden oldu. Türkiye'ye ayçiçek yağı tedariği yapan iki ülkenin savaş halinde olması zam iddialarını ortaya çıkardı ve çok sayıda vatandaş bu nedenle marketlere akın etti.

Ayçiçek yağının tedariği ile ilgili endişeler vatandaşlara aynı zamanda korku yaşattı ve sıvı yağlara gelecek olan zam düşüncesiyle marketlere giderek stok yapmaya başladı. Söz konusu gelişmeler üzerine bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise stok yetersizliği yüzünden fiyatları yükseldiği düşünülen ayçiçek yapı ile ilgili Türkiye'de yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku olduğunu ve vatandaşların bu konuda endişeye kapılmamalarını söyledi.

Gümrük vergisi alınmama kararı sıvı yağ fiyatlarını nasıl etkiler?

Bu gelişmelerin hemen ardında ise sıvıyağ fiyatları ile ilgili bir karar alındı ve karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda sıvıyağ ürünlerinin ihracatında gümrük vergilerinin belirli bir tarihe kadar alınmayacağı bildirilirken, bu karar akıllara Sıvıyağ fiyatları düşecek mi? sorusunu getirdi.

Gümrük vergisi alınmama kararı sıvı yağ fiyatlarını nasıl etkiler?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre sıvıyağ ihracatında 30 Haziran'a kadar gümrük vergileri yüzde 0 olarak uygulanacak. Sıvıyağlarda gümrük vergilerinin alınmamasına yönelik kararın ardında ise uzmanlar sıvıyağ fiyatlarının önümüzdeki süreç içerisinde düşmesinin beklendiğini tahmin ettiklerini söylüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal