Ayçiçek Yağında Gümrük Vergisi Sıfırlanıyor

Koronavirüs (kovid-19) salgını çerçevesinde temel gıdalarda arz güvenliği ile fiyat istikrarının temin edilmesi için bir takım yağlı tohumlar ile yağlardan 30 Haziran tarihine dek gümrük vergisi alınmayacak.

21.03.2021-16:53 - (Son Güncelleme: 21.03.2021-16:53) Ayçiçek Yağında Gümrük Vergisi Sıfırlanıyor

İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak uygulamaya kondu.

Bu karara göre, tüm dünyada yaşanan koronavirüs pandemisi kapsamında temel gıdalarda arz güvenliği ile fiyat istikrarının temin edilmesi için bir takım yağlı tohumlar ile yağlardaki gümrük vergisi  miktarları 30 Haziran 2021 tarihine kadar geçici olarak % 0  olarak uygulamada olacak. Gümrük vergisi sıfıra indirilen ürünler içinde ayçiçek yağı ile aspir yağı da yer alıyor.

Diğer taraftan İstatistik Pozisyonlarında Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar da Resmi Gazete’de yayımlanarak uygulamaya kondu. Gerçekleştirilen teknik sayesinde SARS ile alakalı koronavirüs (kovid-19) aşıları, Türk Gümrük Tarife Cetveli’nde yer alan tarife numaralarını aldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal