Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan İlk Mesaj

Naci Ağbal'ın vazifesine Türkiye Cumhuriyeyi Merkez Bankası Başkanlığı vazifesine atanan Şahap Kavcıoğlu kamuoyuna ilk açıklamasını yaptı. Enflasyonda kalıcı gerileme elde etmek için çalışacaklarını ifade eden Şahap Kavcıoğlu, "Para politikası araçları etkin şekilde kullanılacak" dedi.

21.03.2021-14:30 - (Son Güncelleme: 21.03.2021-14:30) Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan İlk Mesaj

Geçen gün Naci Ağbal Merkez Bankası Başkanlığı vazifesinden alınırken, yerine Şahap Kavcıoğlu geldi. Kavcıoğlu uygulayacakları politika ile alakalı olarak yazılı basın açıklamasında bulundu. Kavcıoğlu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

''Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun'la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.

Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır"

Diğer taraftan türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu vazifeye atanmasının hemen akabinde durum değerlendirmesi yapmak için bugün akşamüstü banka genel müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirecek. Reuters'tan Ebru Tuncay'ın meseleye yakın 2 bankacılık kaynağından aldığından edinilen bilgiye göre toplantının saat 16:00 sularında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal