Fatih ile Kanuni Sondaj Gemileri, Filyos Limanı'nda

Türkiye'nin ilk sondaj gemisi Fatih, Türkali- 2 kuyusunda gerçekleştirdikleri çalışmanın sona ermesinin akabinde Kuzey Sakarya Gaz Sahası'nda gerçekleştirdikleri çalışmadan önce Kanuni sondaj gemisinin de demir attığı Filyos Limanı'na gitti. 2 milli sondaj gemimiz, Filyos Limanı'nda yanyana geldi.

21.03.2021-12:06 - (Son Güncelleme: 21.03.2021-12:06) Fatih ile Kanuni Sondaj Gemileri, Filyos Limanı'nda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in konuk olduğu bir televizyon programında Türkali- 2 kuyusunda faaliyetlerini sonlandıran Fatih Sondaj Gemisi'nin Kuzey Sakarya Sahasında bulunan Amasra- 1 kuyusunda başlayacağı yeni vazifesine hazırlık çalışmasına başladığı açıklamasının akabinde dikkatler Filyos Limanı'na döndü.

 Fatih ve Kanuni Sondaj Gemisi, Filyos Limanı'nda yan yana geldi. 14 Kasım 2020'de Zonguldak'a giden Kanuni Sondaj Gemisi, kule montajı ile öteki eksik malzemelerinin giderilmesinin akabinde limanda faaliyetlerine başladı. Fatih Sondaj Gemisi de limanda Kanuni'nin hemen yanına demir attı.

2 gemi, nisanda Kuzey Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra- 1 kuyusunda sondaj çalışmalarına geçecek. Fatih'in sondaj çalışmalarını gerçekleştireceği Amasra- 1 kuyusunda, Kanuni de sondaj çalışmalarının tamamlayıcı ve deneme işlemlerini gerçekleştirecek. Bakan Fatih Dönmez'in, hedefin beş sene içerisinde 30 - 40 kuyuya ulaşarak üretimi yapmak olduğunu belirtmesi şehirde  heyecan yarattı.

FİLYOS LİMANI ENERJİ ÜSSÜ OLACAK

Hem de Karadeniz doğalgazının karaya çıkartılacağı bölge olan Filyos Limanı'nda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) faaliyetleri aralıksız bir şekilde devam ediyor. 

TPAO, deniz altından karaya varacak 150 kilometre uzunluğunda olan boru hattı kurulumu ile alakalı faaliyetlerine başladı. 2022'nin bitime doğru deniz tabanı üretim ve iletim düzenlerine ait ekipmanların serileceği belirtilirken, 2023 yılında düzenin devreye sokulmasının planlandığı ifade edildi. Limanda TPAO'ya verilen bölgede zemin etüdü faaliyetlerine geçildiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal