Sivilce izleriyle başı dertte olanlar dikkat! Bu basit maske ile izlerinizden kurtulabilirsiniz

Birçok kişi cildindeki sivilce izlerinden dert yanmaktadır. Sivilce izlerinizi kolayca geçirebilecek bazı maskeler yer almaktadır. Bizde sizler için bu maske tariflerini bir araya getirdik.İşte sivilce izleri için cilt maskesi tarifleri…

10.06.2022-01:03 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-01:03) Sivilce izleriyle başı dertte olanlar dikkat! Bu basit maske ile izlerinizden kurtulabilirsiniz

Özellikle kadınlar için güzel bir cilt son derece önemlidir. Lekesiz, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmayı kim istemez ki. Yüzünüzde oluşan sivilceler zaman zaman çok uzun sürelerde iyileşebilmektedir. Bu durumdan kurtulabileceğiniz güzel ve kolay cilt maskesi tariflerini sizler için bir araya getirdik. İşte sivilce izleri için cilt maskesi tarifleri…

Sivilce lekeleri için mucizevi ürün papaya

Cilt üzerinde en etkili olacak ürünlerden biri de papayadır. Hücre yenileme de oldukça etkili olan bu meyve içerisinde zengin mineraller ve vitaminler bulundurur. Ciltteki iyileştirici etkinin yanı sıra en önemli nokta içerisinde yer alan proteaz enzimleridir. BU enzim cilt sağlığı için en önemli maddelerden bir tanesidir. Uzmanlar papayanın ciltteki etkisi üzerine çalışmalar yapmaktadır.Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için papaya maskesi de sizin vazgeçilmeziniz olacaktır.

Papaya Maskesi

İyileştirici papaya maskesi

Papaya maskesi ile daha esnek, yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. BU maske içerisinde yer alan süt ise cildinizde oluşan dökülmelerde etkili olacaktır. Haftada iki kez yapabileceğiniz bu maskeyi öncelikler küçük bir bölgede deneyerek alerji yapıp yapmadığına bakılmalıdır. Süte alerjisi olan kişiler süt yerine bal koyabilirler. Aktif sivilce olması durumunda içerisinde birazcık limonda koyabilirsiniz.

Malzemeler

1/2 su bardağı olgun papaya

2 çay kaşığı tam yağlı süt

1 yemek kaşığı bal ( mümkünse ham bal veya manuka balı)

Papayayı küçük parçalar halinde doğrayarak eziniz. Ezilen papayaların içerisine süt ve balınızı ekleyiniz. İyice karıştırdıktan sonra temiz cildinize maskeyi uygulayabilirsiniz. Maskeyi banyodan sonra da uygulayabilirsiniz.

Papaya yüz maskesini günlük olarak kullanabilir miyim?

Bu maskeyi fazla yapmanızda cildinizde hassasiyete neden olabilir. Bu nedenle haftada iki kez yapmanız yeterli olacaktır.

Papaya yağlı ciltler için iyi mi?

Bu maske tüm cilt tipleri için uygundur. Ancak alerji gibi durumlara dikkat edilmeli ve kolunuzun ufak bir kısmında denemelisiniz.

papayanın ciltteki etkileri

Papayanın cilt üzerindeki etkileri nelerdir?

Papaya içerisinde yer alan potasyum cildi nemlendirebilir ve donuk veya kuru görünümü ortadan kaldırır.

Papaya, ciltteki yaşlanma belirtilerinin önüne geçer.

Papaya içerisinde bulunan flavonoidler ile antibakteriyel ve antifungal bir etki sağlar.

Papaya, cilde yumuşaklık verirken sıkı ve esnek yapan olmasını sağlayan kolajen üretimini arttırır.

Olgun papaya, eksfoliyatör görevi görmektedir. Ciltte yer alan ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar. Sivilce oluşumun önüne geçer.

Papaya tüy dökücü bir etkiye de sahiptir. İçerisinde yer alan apain enzimi ile tüy sorununuzu azaltabilirsiniz.

Papaya, güneş yanıklarının tedavisinde de kullanılır.Ayrıca cildi yatıştırma etkisi de vardır.

Mantar önleyici bir etkisi de yer alan papayanın tropikal mantar tedavisine de etkisi vardır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal