Sivas'ta okullar tatil mi? 28 Mart 2022 yarın Sivas'ta okullar tatil mi? Sivas Valiliği son dakika açıklamaları

Ülke genelinde olduğu gibi Sivas’ta da soğuk hava ve kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte Sivas Valiliği’nin son dakika açıklamaları gündeme geldi. Peki Sivas'ta okullar tatil mi? 28 Mart pazartesi yarın Sivas'ta okullar tatil mi? İşte son gelişmeler...

10.03.2022-17:50 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-17:19) Sivas'ta okullar tatil mi? 28 Mart 2022 yarın Sivas'ta okullar tatil mi? Sivas Valiliği son dakika açıklamaları

Meteoroloji’nin yaptığı kar yağışı ve soğuk hava uyarılarıyla birlikte ülke genelinde pek çok ilde okullar tatil ediliyor. Türkiye’nin en soğuk illerinden birisi olan Sivas’ta da kar yağışı ve soğuk hava diğer illere nazaran etkisini daha güçlü bir şekilde hissettiriyor. Meteoroloji uzmanlarıının yaptığı son dakika açıklamasına göre soğuk hava ve kar yağışı 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren etkisini güçlendirecek. Bu haberle birlikte Sivas’ta okulların tatil olup olmayacağı konusunda dikkatler Sivas Valiliği’nin yapacağı açıklamalara çevrildi.

28 Mart 2022 yarın Sivas'ta okullar tatil mi?

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre Sivas ili genelinde bugün kar yağışı ve soğuk hava etkisini arttırarak sürdürecek. Yetkililer vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Sivas Valiliği’nden ise Sivas’ta 28 Mart 2022 Perşembe günü okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Sivas'ta okullar tatil mi

Hangi illerde okullar tatil edildi?

Hava durumunda yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkili olacağı uyarısının yapılması üzerine İstanbul Valiliği başta olmak üzere pek çok valilik kar tatili açıklamaları yaptı. İşte okulların tatil edildiği iller:

İstanbul

10 Mart 2022 Perşembe tarihi itibariyle İstanbul’daki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile motorlu taşıt sürücü kursları, Kur’an kursları ve bazı özel eğitim kurslarının faaliyetlerine ara verildi. Söz konusu ara 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Bursa

Bursa Valiliği yaptığı açıklamasında Bursa genelinde okulların 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar eğitime ara verdiğini açıkladı. İl genelinde 10-11 Mart 2022 tarihleri arasında engelli ve hamile kamu çalışanları da izinli sayılacak.

Bayburt

Yoğun kar yağışı sebebiyle Bayburt Valiliği, 10 Mart 2022 Perşembe il genelindeki tüm okulların tatil edildiğini bildirdi. Bu süre içerisinde il genelindeki engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayılacak.

Kocaeli

Kocaeli Valiliği, Karla Mücadeleye Hazırlık ve Koordinasyon Toplantısı ile İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlar neticesinde tüm eğitim kurumlarının, motorlu taşıt sürücü kurslarının ve Kur’an kurslarının 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini açıkladı.

Bingöl

Bingöl’ün Karlıova ve Yaylıdere ilçelerinde 10 Mart 2022 Perşembe günü eğitim kurumları tatil edildi. Bu süre içerisinde engelli ve hamile kamu personelleri idari izinli sayılacak.

Sakarya

Sakarya Valiliği, kar yağışının yaratabileceği olumsuz etkilere karşı il genelinde 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiğini açıkladı.

Bitlis

Bitlis’in merkezinde, Mutki, Güroymak, Hizan ve Tatvan ilçelerinde eğitime 10 Mart 2022 Perşembe günü ara verildiği açıklandı.

Kars

Kars Valiliği yaptığı açıklamasında Sarıkamış, Selim ve Digor ilçelerinde eğitime öğleden sonradan başlamak üzere bir günlük ara verildiğini açıkladı.

Kastamonu

Kastamonu Valiliği, ilin merkezinde taşımalı eğitime bir günlük bir ara verildiğini duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 10 Mart 2022 Perşembe günü eğitime ara verildiği bilgisi yer aldı.

Bolu

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in yaptığı açıklamaya göre 10 Mart 2022 Perşembe ile 11 Mart 2022 Cuma günlerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime 1 günlük ara verildiği ifadeleri yer aldı.

Yalova

Yalova Valiliği’nden kar tatili konusunda "10 Mart Perşembe gününden itibaren il genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bütün resmi ve özel temel eğitim (anaokulları, ilkokullar, ortaokullar) ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarındaki eğitim faaliyetleri, İl Müftülüğüne bağlı Kur`an kurslarındaki eğitim faaliyetleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 pazartesi gününe kadar ara verilmesine karar verilmiştir." ifadeleri paylaşıldı.

Tunceli

Tunceli Valiliği, kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi ihtimaline karşılık il merkezinde ve tüm ilçelerdeki taşımalı eğitime bugün ara verildiğini açıkladı.

Bilecik

Bilecik Valiliği, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile yapılan fikir alışverişinin ardından 10 Mart 2022 Perşembe günü taşımalı eğitime, 11 Mart 2022 Cuma günü ise tüm eğitim kurumlarının eğitim faaliyetlerine 1 günlük ara verileceğini açıkladı. Engelli ve hamile kamu çalışanları 10-11 Mart tarihleri arasında idari izinli sayılacak.

Ağrı

Ağrı Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre Taşlıçay, Hamur, Eleşkirt ve Diyadin’in köy okullarında eğitime 10 Mart 2022 Perşembe günü ara verildi.

Balıkesir

Hava durumu tahminlerini göz önüne alarak Balıkesir’in Balya, Bandırma, Susurluk, Marmara, Erdek, Gönen ve Manyas ilçelerinde okulların 10 Mart 2022 Perşembe günü tatil edileceğini açıklayan Balıkesir Valiliği bununla birlikte özel eğitim kurumlarının eğitim faaliyetlerine ara verileceğini belirtti.

Düzce

Düzce Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre il genelinde kar yağışı ve soğuk havanın yaratabileceği olumsuz etkilere önlem olarak tüm eğitim kurumlarına 10-11 Mart 2022 tarihlerinde ara verildi. Valilik, engelli ve hamile kamu personellerinin de bu iki günde idari izinli sayılacağını duyurdu.

Çanakkale

Çanakkale Valiliği, Biga, Çan, Lapseki, Bayramiç ve Yenice ilçelerinde taşımalı eğitimin 10 Mart 2022 Perşembe günü tatil edildiğini duyurdu. Çanakkale İl Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada engelli ve hamile olan kamu çalışanlarının bugün idari izinli sayılacakları bilgisine de yer verdi.

Hava durumu konusunda yeni gelişmeler olması durumunda detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal