Ankara'da okullar tatil mi? 28 Mart 2022 yarın Ankara'da okullar tatil mi? Ankara Valiliği son dakika açıklamaları

Ülke genelinde başlayan kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle birlikte Ankara’da okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda Ankara Valiliği’nin son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Peki Ankara'da okullar tatil mi? 28 Mart 2022 yarın Ankara'da okullar tatil mi? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

10.03.2022-17:04 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-16:49) Ankara'da okullar tatil mi? 28 Mart 2022 yarın Ankara'da okullar tatil mi? Ankara Valiliği son dakika açıklamaları

Bir kaç gün önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıların ardından dünden itibaren Türkiye’nin bir çok ilinde kar yağışı ve soğul hava kendisini göstermeye başladı. İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde okulların tatil edilmesinin ardından gözler Başkent Ankara’ya çevrildi. Kar yağışı ve soğuk havaların yaratabileceği olumsuzluklara karşı valiliklerin son dakika açıklamaları büyük bir dikkatle takip ediliyor. Ankara’daki okulların 28 Mart 2022 pazartesi günü tatil edilip edilmeyeceği ise arama motorlarını en çok meşgul eden konular arasında bulunuyor.

Ankara'da okullar tatil mi?

Ankara’da bugün çok bulutlu ve hafif bir kar yağışlı bir havanın hakim olacağı tahminleri yapıldı.

Ankara’da okulların 28 Mart 2022 pazartesi günü tatil edilip edilmeyeceği konusunda Ankara Valiliği’nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında bir son dakika gelişmesi olması durumunda detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ankara'da okullar tatil mi

Hava durumunda son durum nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı yeni hava durumu tahminlerinde 9 Mart 2022 Çarşamba gününden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı ve soğuk hava 28 Mart 2022 Pazartesi günü özellikle İstanbul ve Doğu illerinde etkisini azaltacak. İstanbul’da bugün içerisinde metrekare başına 3-10 kg arasında kar yağışı bekleniyor.

Hafta ortasına kadar devam edeceği öngörülen kar yağışıyla ilgili olarak İstanbul, Bursa, Antalya, Adana gibi büyük şehirlerin de içinde bulunduğu 33 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Ülkenin doğu kesminde karla karışık ve zaman zaman sağanak yağmur beklenirken batı kesminde iste kuvvetli rüzgar ve kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. Yetkililer özellikle Doğu illerinde yaşayan halka çığ ve don riskine karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal