Sivas'ta Göletin Altındaki Mezar Gün Yüzüne Çıktı

Sivas Yıldızeli'deki Çağlar göletinde kuraklığın tesirini arttırmasıyla sular altında kalan mezarlar gün yüzüne çıktı.

29.12.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 29.12.2020-13:56)

Yıldızeli ilçesine hemen hemen elli sene önce yapılan ve neredeyse 300 çiftçinin tarım alanının sulama gereksinimini karşılayan Çağlar göleti de kuraklığa teslim oldu. Kuraklığın tesirini hissettirdiği Çağlar göletinde su metrelerce geri çekildi. Çağlar göletinin yapımı ile sular altındaki köy mezarlığı ise ortaya çıktı.

Diğer taraftan Çağlar göletinde geçen senelerin bu aylarında taşma tehlikesine karşı sulara tahliye işlemi yapılıyordu.

Cami mahallesinin muhtarı Mehmet Bütün, barajın çekilmesi sonucunda gün yüzüne çıkan mezarlarla ilk defa karşılaştığını dile getirdi. Muhtar Bütün,  şu ifadeleri kullandı:

“Bu dönem Yıldızeli merkez sulama kooperatifinde görevli olarak su işlerine baktım. Sezon sonunda gördüğünüz gibi göletimizde su kalmadı. Yaklaşık 300 çiftçimizi ilgilendiren göletimiz, çiftçilerimizi mağduriyetle karşı karşıya getirdi. Bu sezon nasıl olacak bilemiyoruz. Bölgemiz şeker pancarı üretiminde pilot nokta olarak gösteriliyor. Patates, mısır silajı ve şeker pancarı üreten çiftçimiz ne yapacağını bilemiyor. Ben 35 yaşındayım, bu göletin hiçbir zaman böyle kuruduğunu görmedim. Üzerinde durduğumuz alanlar geçen yıl su doluydu, burada durmamız imkansızdı. Arkamda gördüğünüz mezarlar suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı. Bu hadiseyle ilk kez karşılaşıyoruz”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal