Salda Gölü Kuraklıkla Boğuşuyor!

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel'in açıklamasına göre Türkiye'nin Maldivleri olarak nitelendirilen Salda Gölü kurakla baş başa kaldı.

17.12.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 17.12.2020-15:53)

Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü kuraklıkla boğuşuyor.

Turistlerin buluşma noktası olan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde düşen su oranı büyük dikkat çekti.

NASA'nın aktardığı bilgiye göre Salda Gölü, Mars'taki Jezero Krateri ile benzer bir mineral oluşumu ve jeolojik yapıya sahip.

Bu bilginin gündeme düşmesinden sonra göle artan ilgi büyüdü. 

Ancak uzmanlardan yansıyan bilgiye göre gölün suları 10 yılda 30 metre çekildi.

Gölde meydana gelen susuzluğa yönelik açıklama yapan Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, yağışın azalmasına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

''KORKULARIM VAR''

''Salda Gölü'nün çekilmesinden çok temiz tutulmaması ile ilgili korkularım var. Bunu valiliğimizin, kaymakamlığımızın, belediyemizin aldığı önlemlerle güzel bir yere getirmeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde valiliğimizin Salda Gölü'nü koruma ile ilgili önlemleri var. O önlemleri hep beraber uygularız ve Mars'a benzeyen yönüyle dünyadaki bu değerli, nadide göl tüm Türkiye'nin incisi olarak kalır. Bize düşen görev de burayı en iyi şekilde korumak. Biz de elimizden geleni yapacağız, bu konuda kararlıyız.''

''20-30 METRE ÇEKİLME VAR''

''Son yıllarda kuraklığın artmasıyla bu çekilme devam ediyor. Söylediğim gibi çok derin bir göl olduğu için başka yerlerdeki sığ göllerde olduğu gibi çekilme çok belli olmuyor, buna ancak gölün eski zamanlarını bilenler farkına varabilir. Gölde 20- 30 metre civarında bir çekilme var. Ben bunu değerlendirirken 10 yıl içindeki süreden bahsediyorum.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal