Sırtınızın Sağ Alt Tarafında Ağrı Varsa Dikkat!

Hafif sırt ağrıları bile hayat kalitenizi düşürebilir ve iş yapmanızı engelleyebilir. Sağ alt sırt ağrısı çekiyorsanız, bunu hafife almamalısınız. Peki, sırtın sağ alt tarafında ağrı ortaya çıkmasının sebepleri nelerdir?

29.01.2021-15:45 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-15:45) Sırtınızın Sağ Alt Tarafında Ağrı Varsa Dikkat!

Burkulma

Burkulmalar alt sırt ağrısının ilk sebebidir. Burkulmalar, ligamentleri (eklemleri bağlayan dokular) fazla uzattığınızda veya yırttığınızda oluşur; zorlanma olayı ise kasları veya tendonları yırtdığınızda meydana gelir (kasları birbirine bağlayan dokular). Genellikle, sırtınızın alt kısmında şişlik, sertlik, morarma, kramp ve / veya spazmlar hissedersiniz. Ani hareketler veya doğal olmayan bükülme ve dönme kaslarınızı da yaralayabilir.

Disk Dejenerasyonu

Yaşlanma sürecinin doğal bir parçası olsa da, disk dejenerasyonu alt bel ağrısına da neden olabilir. Omurları tutan diskler çürümeye başladığında disk dejenerasyonu gerçekleşir. Bu aşınma ve yıpranma ile, omurlar daha az korumaya sahiptir ve acı içinde birbirine sürtmeye başlar. Maalesef bunun kesin bir tedavisi yoktur. 

Osteoartrit

Osteoartrit alt sağ sırt ağrısına neden olabilecek başka bir yaşlanma durumudur. En yaygın artrit durumu olan osteoartrit, eklemlerinizdeki yastığın, özellikle omurganız, dizleriniz ve kalçalarınız gibi yaygın olarak kullanılan eklemler için yaşla yıpranması durumunda ortaya çıkar.

Kas Dengesizliği

Bazen, sağ alt bel ağrısını, özellikle buna neden olan ilk yaralanmayı veya hareketi hatırlamıyorsanız, tespit etmek zor olabilir. Ancak, hareket etme ve egzersiz yapma şekliniz sırt ağrınızı etkileyebilir. Spesifik olarak, kas dengesizliği, sağ alt sırt ağrısının çok yaygın bir kaynağıdır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal