Koronavirüs Sırt Ağrısına Neden Olur mu?

Hemen herkes son günlerde en ufak bir rahatsızlığı dahi koronavirüs şüphesi ile değerlendiriyor. Günümüzde en çok yaşanan rahatsızlıklardan biri olan sırt ağrısı da bunlardan biri. Peki, sırt ağrısı koronavirüs belirtisi midir? Detaylar haberimizde…

11.12.2020-13:00 - (Son Güncelleme: 11.12.2020-13:08) Koronavirüs Sırt Ağrısına Neden Olur mu?

Birçok belirtisi olan ve kişiden kişiye değişen koronavirüs salgınında, vücudunda ağrı hisseden kişiler şüphelerini gidermek amacıyla çeşitli araştırmalar yapıyor.

Günlük hayatın içerisinde de çalışma koşulları ve çeşitli nedenlerden dolayı en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biri olan sırt ağrısı, Kovid-19 belirtisi olup olmadığı merak konusu.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Koronavirüs belirtileri arasında en sık görülenler şunlardır; ateş, kuru öksürük, yorgunluk ve nefes darlığı. Koronavirüs belirtileri sadece bunlarla sınırlı  diğer klinik belirtiler olarak tanımlayacağımız durumlarında ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Ancak Kovid-19 belirtileri bunlarla sınırlı değildir. Klinik belirtiler olarak tanımlayacağımız bazı belirtilerde bulunmaktadır. Bunlar ise şu şekildedir; boğaz ağrısı, baş ağrısı, miyalji (kas ağrıları) veya artralji (eklem ağrıları), titreme, bulantı veya kusma, burun tıkanıklığı, koku ve tat alma bozukluğu, ishal, kan kusma ve gözlerde kızarma.

Vücudumuzun organlarında da; kalp, böbrek, karaciğer, bağırsaklar, damar sistemleri, kan ve beyinde hasar ve yetmezliklerin oluşma riski bulunmaktadır.

SIRT AĞRISI KORONAVİRÜS BELİRTİSİ MİDİR?

Myalji denilen kas ağrılarının asıl kaynağı boğaz ve akciğerde olması baz alınarak, komşu bölge olan sırt çevresinde de ağrı şeklinde yansımasının muhtemel olduğu ifade edilmiştir.

Salgından önceki dönemde herhangi bir sebepten dolayı kronik ağrı sorunu olanlarda, depresyon ve endişelerinin daha derinleştiğini ve ağrılarının daha dayanılmaz bir hale geldiğini gösteren birçok kanıt bulunmakta. Bu koşullarda sırt ağrılarının artmasının Kovid-19’a bağlı olabileceği de unutulmamalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal