08.12.2020-15:58 (Son Güncelleme:08.05.2024-05:48)


1

Amerika Birleşik Devletleri covid salgınından en fazla zarar gören ülke olmayı sürdürürken, ülkedeki koronavirüs hasta ve ölümleri de her geçen gün daha da artıyor. Sağlık Bakanlığı'nda pandemi ekibinde çalışırken işten atılan veri bilimci kadının anlattıkları ise ülkede tam anlamıyla kaos yarattı.



2

Rebekah Jones, bakanlık covid-19 ekibinin üyesi olarak işinde çalışırken Cumhuriyetçi Partili Florida Valisi Ron DeSantis'i ve eyaletin covid-19 ile ilgili sağlık politikalarını eleştirmiş ve ardından işinden olmuştu.



3

Veri analisti olarak çalışan kadın daha sonra evinde bakanlıkta yer alan sitemin aynısını kurarak eyaletteki covid-19 vaka ve ölüm rakamlarını kendi sisteminde yayınlamaya başlamış, hükümetin ise bu rakamlar üzerinde oynamalar yaptığını açıklamıştı.



4

Genç kadın bu hareketlerinin ardından evine yapılan polis baskınıyla adeta kabusu yaşadı.



5

31 yaşındaki Rebekah Jones yaptığı çalışmların engellenmeye çalıştığını ifade etti ve başına gelen korkunç olayın her bir saniyesini anlattı.



6

Sosyal medya yer alan hesabından o dehşet anlarının kamuoyu ile paylaşan kadın, evini basan polislerin önce kocasına ardından çocuğuna silah doğrulttuğunu söyledi.



7

Yetkililerin evinde yer alan tüm belgelere ve bilgisayarına el koyduğunu söyleyen Jones, durum hakkında açıklama yaparak kadının yaz başında kovulduğunu ve kasım ayında bakanlığın sitesine yasadışı bir şekilde giriş yaptığını itiraf etti.



8

CNN başta olmak üzere ABD'de yer alan çok sayıda haber portalı Jones'un hikayesini ekranlara getirdi ve durum ülkede gündemi belirledi.



9

ABD'nin Florida eyaletinde bir milyonu aşkın koronavirüs vakası yer alırken virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ise 20 bin rakamının üzerine çıktı.



10

Jones, işini dürüst ve adil bir şekilde yapmak isteyen kişilerin kendisine yapıldığı gibi engel olunmaya çalışıldığını söylerken, yetkililer bu iddiayı kesin dille yalanladılar.



11

Bakanlığın yaptıkları açıklamada, Rebekah Jones'un sadece Sağlık Bakanlığı verilerini evinden hack'lemekle yetinmediğini, ayrıca insanlara yanıltıcı uyarı mesajları yolladığını ifade ettiler.



12

Florida polis teşkilatına göre göre Rebekah Jones, bin 800 bakanlık çalışanına yetkisi olmamasına rağmen mesaj göndererek 'Daha fazla insan ölmeden sesinizi çıkarın' uyarısı yapmış.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr