Siparişlere yetişilemiyor: Dünyada sadece Türkiye’de yetişiyor

Kilosu 25 TL olan ve dünyada sadece Türkiye’de üretilen siyah incirin hasadı başladı. Faydaları saymakla bitmeyen siyah incirin siparişlerine yetişilemiyor.

19.08.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 19.08.2022-10:52) Siparişlere yetişilemiyor: Dünyada sadece Türkiye’de yetişiyor

Dünya genelinde sadece Türkiye’de yetişe siyah incire talep her geçen yıl giderek artıyor. Geçtiğimiz sezon 27 TL’den satışa çıkan incir, bu sezon kilosu 25 TL’den alıcı buluyor. 

Kraliyet ailesinin gözdesi William'ın eşi Cambridge düşesi Kate'in hamileliklerinde bulantıya iyi geldiği için düzenli tükettiği siyah incirin hasadına başlandı. Faydaları saymakla bitmeyen siyah incir, bu sezon 25 TL’den tüketiciye sunuluyor.  Geçtiğimiz yıl 27 TL’den satışı yapılan incirin bu yıl ki satış fiyatı üreticiyi memnun etmedi 

İncirin kilosu 25 TL 

Bursa’da incir hasadına başlayan köylülerden Harun Deniz, 2 ay boyunca yoğun bir hasat sezonu geçireceklerini belirterek, "Bu yıl dünyaca ünlü siyah incirlerimizi toplamaya başladık. 2 ay boyunca yoğun bir sezon geçiyor. Dünyada sadece Bursa'nın köylerinde yetişen bu incir dünyanın bir çok ülkesinden talep görüyor. Bizim olgunlaşmaya yaklaşan incirleri yurt dışına olgunlaşan incirleri ise yurt içine topluyoruz. Burada seçilen incirler Avrupa'da rafları süslüyor. Bu yıl 25 liradan ihracatlık inciri bizden almaya başladılar, ürün bollaşınca fiyatlar daha düşüyor. Bu incir Avrupa'da çok fazla fiyatlarla satılıyor. Bizden ise ucuz fiyata alınıyor. Biz fiyatların yukarı çekilmesini istiyoruz" dedi.

İncir hasatı başladı

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal