Sinüzit ağrısını geçirmenin yolları

Kış mevsiminde zirve noktaya ulaşan sinüzit ağrısını doğal yollar ile hafifletmek mümkün! İşte sinüzit ağrısını hafifletecek birbirinden farklı doğal çözümler...

25.08.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-15:19)

Sinüzit yaş olarak ve insan bünyesine göre farklılık gösterebilen bir rahatsızlıktır. Her mevsim sıkıntısı yaşanabilir fakat en yoğun ağrı yaptığı mevsim kış mevsimidir. Bazı insanlarda burun tıkanıklığına yol açarken bazı insanlarda ise burun akıntısı yapabilir. Sinüziti diğer baş ağrılarından ayıran geniz akıntısı, burun tıkanıklığı ve burun akıntısıdır. Sinüzit tek tip bir rahatsızlık değildir. Akut sinüzit, rekürre, kronik sinüzit ve sabukat olmak üzere bölümleri vardır. Sinüzit ağrısı nasıl geçer sorusunun birden fazla cevabı vardır.

Sinüzit her insanda farklı belirtilerle ortaya çıkabilir. Kimi zaman birden fazla belirti gösterir kimi zaman ise daha az. Sinüzit hemen hemen her insanda baş ağrısı ve ağırlık hissi yapar. Gözlerde ağırlık, ağız kokusu, ateş, mide bulantısı, koku almaktan zorlanma, geniz akıntısı, yüz ağrısı, koyu renklerde burun akıntıları ve kuru öksürük sinüzitin diğer belirtileri arasındadır.

Sinüzit ağrısı için doğal çözümler

Burun tıkanıklığı denilince akla ilk gelen yöntemlerden birisi buhardır. Burun tıkanıklığı çok eski zamanlardan beri buhar yoluyla açılabilir. Buharlı suyun içine nane koyulduğu zaman daha da etkili olur. Sıcak suyu iyice kaynatın ve içerisine nane ekleyin büyük bir kaba koyun ve yüzünüzü suya değdirmeden buhara doğru tutun. 


Sinüzite iyi gelip evde yapılabilecek bir diğer yöntem ise tuzlu sudur. Sıcak suyun içine tuz koyulup içerisinde karıştırılarak eritilir ve su buruna çekilir. Sinüzit ağrısı için baharatlarda bilinen yöntemler arasındadır. Kronik sinüziti olanlar bol baharatlı yemekler tercih edebilirler. Fesleğen tozu, tarçın ve zencefilde sinüzit ağrısını geçiren şeylerdir.

Fesleğen tozu sinüzit ağrısı üzerinde geçmiş zamanlardan beri bilinen bir yoldur. Suyun içine fesleğen tozu koyulup karıştırılır. Bu karışım ağrı olan bölgeye sürülür.

Tarçın macununu yapmak oldukça kolaydır. Sinüzit ağrısı üzerinde de etkili bir yoldur. Bir bardak suyun içine bir kaşık tarçın koyulur ve karıştırılır. Yoğun kıvama gelene kadar karıştırılır. Bu hazırlanan karışım göz kenarlarına ve alnınıza sürülebilir. 


Zencefili tarçın macununda olduğu gibi bir bardak suyun içerisine zencefil eklenir, karıştırılır ve ağrı olan bölgelere sürülür.

Sinüzit ağrısı için iyi gelen birçok bitkisel yol vardır. Elma sirkesi, bitki çayları, kekik yağı, sarımsak, acı kavun, limon, soğan, biberli yemekler, zeytinyağı, bal ve bol su içmek sinüzit ağrısı üzerinde etkili olan yollardandır.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal