Ayaktaki Siğili Geçirmenin Yolları

Siğiller bir virüs çeşididir. Siğillerin oluşumuna insan popilloma virüsleri neden olur. İyi huylu virüsler olarak bilinirler. Siğiller HPV kaynaklıdır sadece iki tanesi HPV ile alakalı değildir. Ayak, eller ve yüz siğillerin en yaygın görüldüğü yerlerdir. Peki ayaktaki siğiller nasıl geçer? İşte detaylar…

25.08.2020-17:32 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-17:30) Ayaktaki Siğili Geçirmenin Yolları

Siğiller kimi zaman anal bölgede ve genital bölgede de görülebilir. Çıktıkları yerde kaşıntı, kızarıklık ve bazen ise ağrı yapabilirler. Genellikle bağışıklık sistemi düşük olan insanlarda görülür. Siğillerin bazıları bulaşıcıdır. Bulaşıcı olan siğiller virüslerin neden olduğu siğillerdir. Bu tarz bulaşıcı siğiller kimi zaman havlu yoluyla kimi zaman ise doğrudan kişiden kişiye bulaşır. Siğili olan kişilerin özel eşyaları kullanılmamalı ve temasa dikkat edilmelidir. Siğili olan kişiler ciltlerini ıslak bırakmamalıdırlar bu bulaş riskini arttıran etmenler arasındadır. Siğiller havuzlarda ve hamamlarda daha kolay bulaşabilir. Havuzlar ve hamamlar dikkat edilmesi gereken yerlerdir. Vücudunda siğil olan bir kişi bunu vücudunun diğer alanlarına da bulaştırabilir.

SİĞİL ÇEŞİTLERİ

Siğiller 5 çeşitten oluşur. Seboreik siğiller, verrupaca plantaris, göbekli siğiller (mollusca contagiosa), verruca vulgaris, verruca filiformis siğil çeşitlerindendir.

VERRUCA PLANTARİS

Verruca Plantaris siğili ayağın taban bölümünde görülür. Çok ağrılı olan siğillerdir. Hamam, spor salonu ve havuz gibi alanlarda genellikle terliksiz dolaşıldığı için bulaşır. Tedavi yöntemi olarak salisilik içeren bantlar kullanılır.

AYAKTA GÖRÜLEN SİĞİL BELİRTİLERİ

Ayakta çıkan siğil belirtisini ayakta yürürken hassaslık veya ağrı varsa anlayabiliriz. Ayakta beliren lezyon, sertleşmiş deri, pıhtılaşmış kan damarları olan siğil tohumları, ayak altında pütürlü, sert ve etli bir küçük kabartı ayakta çıkan diğer siğil belirtileri olabilir.

AYAKTAKİ SİĞİLİN GEÇMESİ İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Sarımsaklı limon, hindistan cevizi suyu ve karbonat, elma sirkesi ve aloe vera yöntemi ayaktaki siğilin geçmesi için doğal yöntemlerdendir.

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU VE KARBONAT

Hindistan cevizi suyu ve karbonat karışımında antiviral özellik bulunur. Ölü hücreli bitirir. 1 çorba kaşığı karbonatın içine 15 gram hindistan cevizi suyu eklenir ve krem gibi olana kadar karıştırılması gerekir. Kremsi karışım siğilin üzerine sürülür ve 5 dakika masaj yapılır ve bir süre bekletilir. Daha sonra yıkanır.

SARIMSAKLI Limon

Sarımsak antiviral özelliğe sahiptir. Limon ise asidiktir. İkisi birleşince ayaktaki siğil üzerinde onarıcı bir yol olur. Limon siğillerin kurumasını sağlar. 1 diş sarımsak ve bir tatlı kaşığı limon suyu yeterli olacaktır. Sarımsak ezilir ve limon ile karıştırılır. Daha sonra siğilin üzerine sürülür ve bekletilir. Bekletildikten sonra su ile yıkanır.

ELMA SİRKESİ VE ALEO VERA

Aleo vera antibiyotik özelliğe sahiptir ve antiviraldir. Elma sirkesi de asitliği olduğu için ikisi birleşince siğiller üzerinde küçültme etkisi yaratırlar. 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 30 gram aleo vera karıştırılır. Siğillerin üzerine sürülür. Sürdükten sonra bırakılır yıkanılmaz. Siğiller geçene kadar her gün uygulanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal