Sinovac mı Biontech mi Daha Fazla Antikor Üretiyor Tartışmalarına Son Verecek Araştırma!

Dünyayı sarsan Koronavirüs salgınıyla mücadele edebilmek için virüse karşı aşının bulunmasıyla tartışmalar yön değiştirdi. Kamuoyunda Sinovac mı, BioNTech aşısının mı daha fazla antikor ürettiği tartışmalar arasında yer alıyor.

23.09.2021-09:56 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-10:05) Sinovac mı Biontech mi Daha Fazla Antikor Üretiyor Tartışmalarına Son Verecek Araştırma!

Salgına karşı çeşitli aşıların üretilmesiyle kamuoyunda bu seferde hangi aşının daha iyi olduğu tartışılmaya başlandı. Vatandaşlar ülkemizde kullanılan Sinovac ve BioNTech aşısının hangisinin daha daha fazla antikor ürettiğini merak ediyor.

BİONTECH AŞI SİNOVAC AŞISINA GÖRE DAHA FAZLA ANTİKOR ÜRETİRYOR

GZT’de yer alan habere göre Sinovac aşısı mı yoksa BioNTech aşısı mı daha fazla antikor üretiyor tartışmalarına Türkiye'de Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi son noktayı koydu. Çalışanlar üzerinde yapılan incelemede Sinovac aşısı yaptıranların antikor değeri 9 kat; Biontech yaptıranların ise 162 kat yükseldiği gözlemlendi. Ülkemizde Temmuz 2021’de sağlık çalışanları için üçüncü doz aşı uygulamasına gidilmiş ve bu doz için Sinovac ile Biontech seçenekleri sunulmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal