Koronavirüs Bilim Kurulu Toplanıyor! Yeni Tedbirler Gündem Masasında Olacak

Geçtiğimiz yıldan beridir her hafta düzenli olarak toplanılan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Sağlık Bakanı'nın önderliğinde toplanacak.

22.09.2021-13:09 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-14:37) Koronavirüs Bilim Kurulu Toplanıyor! Yeni Tedbirler Gündem Masasında Olacak

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadelede neredeyse iki yılı geride bıraktık. Alınan tedbirler kimi zaman sonuç verdi kimi zaman yetersiz kaldı. Geçen yıldan beri vatandaşların aşına olduğu ve tüm gözlerin merakla beklediği Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın bu hafta masaya yatıracağı konular arasında yeni varyantlar olacağı belirtildi.

Okullarında açılmasıyla birlikte yeni tedbirler alınan Bilim Kurulu Toplantısı'nda ebeveynler tarafından en çok merak edilen soruların başında yüz yüze eğitimin devam edeceği mi konusu...

7. GÜNDE PCR TESTİ!

Bilim Kurulu Toplantısı'na saatler kala masaya yatırılacak konular arasında aşılamada son durum ve varyantlar olacak.

Toplanacak olan Bilim Kurulu'nda ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in vaka çıkan sınıftaki karantina sürecine dair de önerisi olacağı da belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılacak olan öneriye göre temaslı olan öğrencilere velilerinin izni tabi tutularak 7. günde PCR testi yapılacak.

Yapılan PCR testi sonucu negatif çıkan öğrenciler 14 günlük filyasyon süresini tamamlamaya gerek kalmadan yüz yüze eğitime dönebileceği belirtildi.

Bilim Kurulu Toplantısı'nın online yapılması ve sonrasında yazılı açıklama olması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal