Sinan Ateş cinayetinde önemli gelişme: 2 polis gözaltına alındı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş, Ankara’da yaşadığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Sinan Ateş cinayeti konusunda başlatılan soruşturmada 2’si özel harekat polisi olmak üzere 4 kişinin daha gözaltına alındığı açıklandı.

06.01.2023-09:42 - (Son Güncelleme: 06.01.2023-17:37) Sinan Ateş cinayetinde önemli gelişme: 2 polis gözaltına alındı

30 Aralık’da Ankara’da yaşadığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş cinayeti konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Ateş’in öldürülmesiyle ilgili olarak bugüne kadar 18 kişi gözaltına alınırken, yürütülen soruşturma çerçevesinde 2’si özel harekat polisi olmak üzere 4 kişinin daha gözaltına alındığı açıklandı.

4 kişi daha tutuklandı

Sinan Ateş cinayeti için başlatılan soruşturma kapsamında  tutuklanan 4 kişinin sağlık kontrolleri tamamlanır tamamlanmaz, adliye götürüldüğü ve Cumhuriyet savcısına ifade verdiği öğrenildi. Şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 2'si özel harekat polisi olmak üzere 4 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 10'a yükseldi.

Sinan Ateş Cinayeti

Tutuklananlar arasında MHP’den bir isim de var

Dün de MHP İstanbul il yönetimi listesinden çıkarılan U.K.'yla birlikte M.U. ve M.Y. tutuklanmıştı. E.U. ise yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakılmıştı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan V.B, H.S. ve Z.A. dün "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Soruşturma titizlikle devam ediyor

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Olaya ilişkin soruşturma, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir." ifadelerine yer verilmişti. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal