Kaçak kuyuya düşen baba ve oğuldan acı haber

Kuyuya düşen baba ve oğuldan acı haber. Annenin “Yaşıyor mu?” sözleri Ürekleri dağladı. Konuyla ilgili iki kişi gözaltında aldın.

06.01.2023-08:58 - (Son Güncelleme: 06.01.2023-17:43) Kaçak kuyuya düşen baba ve oğuldan acı haber

10 saat süren çalışmanın ardından baba ve oğulun cansız bedenlerine ulaşıldı.

Olay Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Barış Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 2 yaşındaki Batu Demir evlerinin karşısındaki arazide oynadığı sırada ayağının takılmasıyla yaklaşık 50 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Oğlu Batu'nun kuyuya düştüğünü gören baba Aytuğ Demir (35) oğlunu kurtarmak için ayakkabılarını çıkarıp kuyuya girdi. Olayı gören çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri ile AFAD, UMKE, polis, jandarma ve Salihli Belediyesine bağlı çok sayıda personel sevk edildi.

Kuyu kaçak çıktı

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Barış Mahallesinde gerçekleşen olayda 2 yaşındaki Batu Demir evlerinin karşısındaki arazide oyun oynadığı sırada ayağının takılması sonucu 50 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Oğlunun kuyuya düştüğünü gören baba Aytuğ Demir (35) oğlunu kurtarmak için kuyuya girdi.

Olaya şahit olan çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri ile AFAD, UMKE, polis, jandarma ve Salihli Belediyesine bağlı çok sayıda personel sevk edildi.

Kurtarma çalışmacısında yaklaşık 60 kişi yer aldı. Çalışmada ekipler kepçe ve dozer yardımıyla kuyunun yanına yaklaşık 20 metrelik bir çukur açtı. Açılan çukurun yan tarafından kuyuya ulaşılmaya çalışıldı. Yaklaşık olarak 10 saat süren kurtarma çalışmasının sonunda baba ve oğulun cansız bedenlerine ulaşıldı. 

Annenin “Yaşıyor mu?” sözleri yürek dağladı

Kurtarma çalışmaları sırasında anne Yağmur Demir'in "Yaşıyor mu?" sözleri yürekleri dağladı. Ekipler tarafından çıkarılan baba ve oğulun cansız bedenleri ambulansa alınarak morga götürüldü.

Vali Karadeniz çalışmalar hakkında bilgi aldı

Olayı duyar duymaz bölgeye gelen Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ile AFAD Müdürü Giray Kara ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Baba ve oğulun düştüğü kuyunun ise kaçak olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.




Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal