Sigara zammı için tarih verildi: Sigaraya zam gelecek mi, ne zaman gelecek?

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, tütün tüketicileri için kötü haberi verdi. Aybaş, sigara fiyatlarına yeni bir zam daha geleceğini açıkladı. Peki Sigaraya zam gelecek mi, ne zaman gelecek? İşte detaylar…

29.03.2024-12:40 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-12:40)

Sigara içen vatandaşlara kötü haber geldi. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yakın zamanda sigara fiyatlarına 10 liralık bir zam yapılacağı açıklamasında bulundu. Sigara zammının ne zaman uygulanacağı sorusu ise araştırılıyor. Peki Sigaraya zam gelecek mi, ne zaman gelecek?

Sigaraya zam gelecek mi?

Ocak ayında yapılan sigara fiyatlarındaki zamın ardından, sadece üç ay geçmesine rağmen, Aybaş'ın açıklamasına göre yeni bir zam daha yapılacak. Kamu Son Haber'den Ahmet Bolat'ın haberine göre, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı duyuruda Aybaş, 1 Nisan sonrası için yeni zamların beklendiğini belirtti. Ayrıca, sigara fiyatlarındaki artışın yanı sıra alkol fiyatlarının da yüzde 10 oranında artırılacağını açıkladı.

Sigara zammı için tarih verildi: Sigaraya zam gelecek mi, ne zaman gelecek?

Zam için tarih verildi

Aybaş, üretici firmaların ürün kısıtlamasına başladığını ve sigaraya gelecek zam hakkında bilgiler aldıklarını ifade etti. Yaptığı paylaşımda, "1-10 Nisan arasında alkol ve sigara fiyatlarında zam bekleniyor, firmalar sigara satışında ürün kısıtlamasına başladılar. Sigara için dolaşan dedikodular yaklaşık 10 TL civarında bir zam olacağı yönünde. Zamların Bayram sonrasına kadar da sürmesi muhtemel, umarım zam geçişleri sıkıntılı olmaz" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal