BOTAŞ’tan beklenen doğal gaz fiyat açıklaması yapıldı!

Özellikle seçimden sonra, doğal gaz fiyatlarında bir artış yaşanır mı? Sorusu akıllara çokça takılmıştı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), açıklama yaptı. Buna göre Nisan itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı duyuruldu.

29.03.2024-12:00 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-16:59) BOTAŞ’tan beklenen doğal gaz fiyat açıklaması yapıldı!

BOTAŞ'ın internet sitesinde tarife tablosunu yayımladı. Buna göre, doğal gazda Nisan ayında geçerli olacak, mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Fiyat listesi!

Haber 7'de ulaşılan göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Nisan ayında uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı. Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

BOTAŞ’tan beklenen doğal gaz fiyat açıklaması yapıldı!

‘‘En düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır’’

BOTAŞ’ın internet sitesinde yer alan duyuruda, ‘‘Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır’’ ifadelerine yer verdi. 


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal