Sigara paketlerine zam mı geldi? 26 Temmuz 2022 sigara fiyatları ne kadar? İşte güncel sigara fiyat listesi

Sigara fiyatlarına bugün zam gelip gelmediği sorusu vatandaşların gündemini meşgul ediyor. Peki Sigara paketlerine zam mı geldi? 26 Temmuz 2022 sigara fiyatları ne kadar? İşte güncel sigara fiyat listesi...

26.07.2022-16:40 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-16:40)

Son olarak 2 Temmuz 2022 tarihinde zamlanan sigara fiyatlarına yeni bir zam daha gelip gelmeyeceği sorusu vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Son günlerde ise sosyal medyada 26 Temmuz 2022 Salı gününden itibaren sigara fiyatlarına yeni bir zam yapılacağı hakkında haberler dolaşıyor. Bu iddiaların gerçek olup olmadığını öğrenmek isteyenler ise araştırmalarını internet üzerinden sürdürüyor. Peki Sigara paketlerine zam mı geldi? 26 Temmuz 2022 sigara fiyatları ne kadar?

Sigara paketlerine zam mı geldi?

Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, son günlerde sosyal medyada sıkça dolaşan sigaraya zam geleceği haberleri konusunda önemli bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Aybaş, ‘’Böyle bir zam yoktur şimdilik bilginiz olsun sosyal medyada topic olmuş tabi bu gelmeyeceği anlamınada gelmez saçma sapan bir süreç yaşıyoruz zamları kanıksamayalım lütfen.’’ sözlerini kullandı.

Sigara fiyatları

Sosyal medyada dolaşan sigara zammı haberine göre Japan Tobacco International (JTI) grubu sigaralara 2 TL olmak üzere Philip Morris BAT ve İmperial grubu sigaralara zam yapıldığı yönündeydi. Yapılacağı iddia edilen zamla beraber yüzde 60’a varan ÜFE güncellemesi de sigara fiyatlarına yansıtılmayacaktı. 

Eğer söz konusu zam haberi gerçekleşirse yapılan zamlar sonrası en düşük sigara fiyatı 25,50 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL'yi görmüş olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal