Dünya Bayraktar'ın başarısını konuşuyor! Putin'den sürpriz teklif geldi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bir aydan sonra dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeniden bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar ve ürettiği SİHA'larla ilgili Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) gelen sürpriz teklifleri paylaştı.

26.07.2022-15:23 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-17:53)

TGRT Haber'de Buğra Olaç'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı olan Vlademir Putin'in, Baykar'a ait SİHA'ların üretimiyle ilgili ortak çalışma yapmak istediklerini söyledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'nin de Baykar'a ait bir fabrikaya kendi ülkesinde kurmak için teklif yaptığını açıkladı.

Bayraktar'ın son talebi Bangladeş

Diğer taraftan, her geçen gün Bayraktar satın alan ve almak isteyen ülke sayısı giderek artıyor. Son ülkelerden biri ise Bangladeş oldu. Yeni Şafak'ın yaptığı habere göre, Türkiye, Bangladeş Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, Bangladeş Silahlı kuvvetleri ve İHA üreticisi Baykar Teknoloji arasında imzalanan TB' SİHA satın alımına vurgu yaptı. Turan, 'Bangladeş Silahlı Kuvvetleri, Baykar ile TB2 SİHA alımı konusunda anlaşmaya vardı. Detayları veremem ancak Bangladeş ile Türkiye arasında İHA üzerinde bir iş birliği olduğunu doğrulayabilirim.' dedi.

Suudi Arabistan da AKINCI TİHA ile ilgileniyor

Suudi Arabistan da AKINCI TİHA ile ilgileniyor 

Suudi Arabistan'ın AKINCI TİHA ile ilgilendiğini öne süren Savunma Sanayi ST, kısa süre önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren AKINCI TİHA'nın Türkiye ile yumuşayan diplomatik ilişkilerin ardından Suudi Arabistan'a ihraç edilme ihtimali olduğunu yazdı. Akıncı için şu ana kadar 3 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalanırken bu ülkelerin arasında Suudi Arabistan bulunmuyor. Bayrak, halihazırda birçok ülke ile de AKINCI ihracatı için görüşmelerini sürdürüyor.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal