Yeni Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Osman Sezgin kimdir? Osman Sezgin nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

Resmi Gazete’de yayımlanan karar neticesinde yeni Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Osman Sezgin olmuştu. Peki Yeni Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Osman Sezgin kimdir? Osman Sezgin nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? İşte Osman Sezgin hakkında merak edilenler...

26.07.2022-15:22 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-15:22) Yeni Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Osman Sezgin kimdir? Osman Sezgin nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

Dün yayımlanan Resmi Gazete’ye göre yeni Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı olan Osman Sezgin, bir anda gündemin üst sıralarında kendisine yer buldu. Akademik anlamda pek çok görev alan Osman Sezgin’in hayatını ve kariyerini öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapmaya başladı. Peki  Peki Yeni Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Osman Sezgin kimdir? Osman Sezgin nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Osman Sezgin kimdir?

Osman Sezgin, 1959 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi’nden mezun olan Osman Sezgin, sonrasında yine Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans, sonrasında İstanbul Üniversitesi’nde doktora eğitimi aldı. 

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü derslerini organize etmekle görevli olan Osman Sezgin, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Koordinatörlüğü yaptı. 

Osman Sezgin kimdir

2020 yılından beri TRT Radyo 1’de yayınlanan Kutlu Yuva Mutlu İnsan programını sunan Osman Sezgin 1992 yılında Harp Akademilerinde Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı mensubu albay, amiral ve generallerine; 1995 yılında ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü amir ve müdürlerine hizmet içi eğitim kursu eğitmenliği, hizmet içi eğitim semineri organizesi ve eğitmenliği yaptı.

Osman Sezgin evlidir ve üç çocuğu bulunmaktadır. Yeni Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı artık Osman Sezgin olmuştur. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal