Şiddetli baş ağrısı sebepleri nelerdir? Evde baş ağrısı tedavisi için en hızlı çözümler

Baş ağrısının meydana geldiği bölgeler, oluşan ağrının sebebi hakkında bilgi vermektedir. Şiddetli baş ağrısına sebep olan durumlar için evde uygulayabileceğiniz en hızlı çözümleri sıraladık.

26.02.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 26.02.2022-17:33)

Şiddetli baş ağrısının ortaya çıkmış olduğu bölgeler ağrının nedenine de ışık tutmaktadır. Tansiyon kaynaklı olan baş ağrısı çok yaygındır ve genellikle ense kısmında kendisini gösterir. Migrenden dolayı ortaya çıkan baş ağrısı ise genellikle tek bir tarafı tutar ve en az 4 saat boyunca devam eder. Gerilim tipi baş ağrısı ise sıkışma olarak bilinen bir hissin yaşanmasına neden olur. Trigeminal nevraliji denilen bir baş ağrısı türü daha var ve bu genellikle insan yüzünü olumsuz bir biçimde etkiler.

Baş ağrısı için evde uygulayabileceğiniz en hızlı çözümler

- Eğer çok ciddi bir hastalık söz konusu değilse, ortaya çıkmış olan baş ağrısının farklı yöntemlerle giderilmesi mümkündür. Lavanta yağı ile baş ağrısını rafa kaldırabilirsiniz. Kaynamış olan suya damla olarak lavanta yağını ilave edin ardından da ortaya çıkan buharı koklayın. Böylelikle baş ağrısının sonlanması mümkün olacaktır.

- Yeşil çay sahip olduğu bileşenlerden dolayı farklı tipteki baş ağrılarına çok iyi gelmesidir. Gün içerisinde tüketeceğiniz yeşil çay baş ağrınızı sonlandırabilir.

- Kahve içerdiği bileşenler ile baş ağrısına müdahale etmek de ve ağrıyı gidermektedir. 

- Çok bilinmese de buz da bağ ağrısı için doğal bir çözümdür. Bir bezi ya da havluyu buz ile sarın ardından da ağrıyan yere koyun. Belli bir süre kadar bekletin.

- Baş ağrısından kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği bir diğer yol ise mentoldür. İlaç olmadan ağrıyı geçirmektedir özel ve doğal bir krem olarak dikkat çeken bu ürünü şakak kısmına sürmek gerekir.

Evde baş ağrısı tedavisi için en hızlı çözümler

- Bergamot otu yağı, aromaterapide enfeksiyon ile mücadelede ve bağışıklık sistemini güçlendirmede faydalıdır. Masaj yağı olarak kullanıldığında baş ağrısını geçirir ve gerginliği alır.

- Nane yağı baş ağrısı ve migren ağrılarını tedavi etmek için kullanılan en yaygın doğal çözümlerden biridir. Nane yağını alnınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz omuzlarınıza, alnınıza ve boynunuzun arkasına sürerek ağrı kesici etkisinden yararlanabilirsiniz.

- Baş ağrısının ortaya çıkmasının hemen ardından yapılacak olan bir diğer şey ise yürüyüş yapmaktır. Çünkü açık hava her daim bu tip sorunların ortadan kalkması için çok ideal bir çözümdür. Yarım saatlik bir yürüyüşün ardından baş ağrınızın kesildiğini görebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal