SGK’dan memur ve esnaf açıklaması: İddialar gerçeği yansıtmamaktadır

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT’lileri ilgilendiren bir açıklamada bulundu. SGK, işe başlama tarihi 8 Eylül 1999 öncesi olan; ancak 23 Mayıs 2002 öncesinde 3 yıl hizmeti bulunmayan memur ve Bağ-Kur'luların EYT kapsamında olmadığı iddiasını yalanladı.

09.03.2023-10:46 - (Son Güncelleme: 09.03.2023-17:25) SGK’dan memur ve esnaf açıklaması: İddialar gerçeği yansıtmamaktadır

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) düzenlemesinin ardından milyonlarca vatandaş SGK hizmet binalarına ve E-Devlet sistemine akın etmeye başladı. EYT ile ilgili son zamanlarda ortaya çıkan iddialarla ilgili açıklama yapan SGK, işe başlama tarihi 8 Eylül 1999 öncesi olan; ancak 23 Mayıs 2002 öncesinde 3 yıl hizmeti bulunmayan memur ve Bağ-Kur'luların EYT kapsamında olmadığı iddiasını yalanladı.

İddialar gerçeği yansıtmamaktadır

NTV'de yer alan habere göre 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının, 8 Eylül 1999 öncesinde çalışmaya başlasa da, EYT kapsamında olmadığı iddia edildi.

SGK

Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurulu'ndan (SGK) bir açıklama yapıldı: "Kamuoyunda EYT düzenlemesi olarak adlandırılan Kanunun 23/05/2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsamadığı ve bu durumdaki çalışanların mağdur edildikleri iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır, bu bağlamda söz konusu vatandaşlar da düzenleme kapsamındadır."

 "NTV'ye Sorun"da TOBB ETÜ öğretim üyesi Porf. Dr. Cem Kılıç'a da soruldu. İddianın gerçek dışı olduğunu söyleyen Kılıç, "Nereden çıktığı belli olmayan bir haberle karşı karşıya kaldık. Vatandaşlarımız buna itibaren etmesinler. 8 Eylül 1999 öncesi bir gün bile çalışmış olanlar bu yasadan yararlanır. Aslı astarı olmayan haberleri üretmemek gerektiği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal