Kentsel dönüşümde kesenin ağzı açıldı: Nisan ayından itibaren geçerli olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında evleri yeniden yapılan vatandaşlara verilecek kira yardımı ödemelerinin 3500 lira seviyelerine yükseldiğini açıkladı.

09.03.2023-10:29 - (Son Güncelleme: 09.03.2023-17:25) Kentsel dönüşümde kesenin ağzı açıldı: Nisan ayından itibaren geçerli olacak

Katıldığı bir televizyon programında kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında evleri yeniden yapılan vatandaşlara verilecek kira yardımı ödemelerinin artırıldığını dile getirdi. Bakan Kurum, İstanbul'da bin 500 lira olan kentsel dönüşüm kira yardımının 3 bin 500 liraya, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin liraya çıkarıldığını duyurdu.

Nisan ayından itibaren geçerli olacak

İstanbul`daki kentsel dönüşüm projesi için 130 milyon metrekare rezerv alan gerektiğini belirten Kurum, çalışmaların tamamlandığını, detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti.

Bakan Kurum ayrıca, ülke genelinde devam eden kentsel dönüşüm projelerinde kira yardımının arttırıldığını da açıkladı. Yeni kira yardımları Nisan ayından itibaren hesaplara yatacak.

Kira Yardımı

Şehirlere göre kira yardımları ne kadar?

İstanbul

Aylık kira yardımı: 3 bin 500 lira

Ankara

Aylık kira yardımı: 3 bin lira

Bursa

Aylık kira yardımı: 3 bin lira

Antalya

Aylık kira yardımı: 3 bin lira

İzmir

Aylık kira yardımı: 3 bin lira

Diğer büyükşehirler

Aylık kira yardımı: 2 bin 500 lira

Diğer şehirler

Aylık kira yardımı: 2 bin lira

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal