SGK Resmen Açıkladı! Grip Aşısı 65 Yaş Ve Üzeri Kişilere Ücretsiz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşların yaptıracağı ilk grip aşısı ücretinin karşılanacağını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

04.10.2021-11:32 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-11:32) SGK Resmen Açıkladı! Grip Aşısı 65 Yaş Ve Üzeri Kişilere Ücretsiz

Son zamanlarda yaşanan KOVİD-19 salgını sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan son dakika açıklamasına göre vatandaşların yaptıracağı ilk grip aşısının ücretinin karşılanacağını duyurdu. Açıklama kapsamında grip aşısı ücretinin karşılanacağı ilk grup 65 yaş ve üzeri kişilerin olduğu belirtildi. Grip aşısı yaptırmak isteyen kişilerde herhangi bir belge aranmaksızın aşılarının karşılanacağı aktarıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, ‘’Bazı kronik hastalık taşıyan, astım dâhil kronik pulmoner ve kardiyovasküler sistem hastalığı olan erişkin ve çocuklar, diyabet dâhil herhangi bir kronik metabolik hastalığı olan, kronik renaldisfonksiyonu, hemoglobinopatisi veya immün yetmezliği olan veya immünsupresif tedavi alan erişkin ve çocuklar, 6 ay-18 yaş arasında olan ve uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan çocuk ve adolesanların grip aşıları ücreti yılda bir defa karşılanacak’’ ifadelerini kullandı. Ayrıca gebeliğin 13. haftası itibari ile doğuma kadar geçen sürede anne adayları da ücretsiz grip aşısı yaptırabilecek. 


GRİP AŞISI ECZANELERE GELMEYE BAŞLADI 

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, grip aşılarının ücretli olarak eczanelerde verilmeye başlandığını duyurdu. Eczanelerden yapılabilecek olan grip aşısının fiyatı ise 85,12 TL olarak belirlendi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, grip aşısının eylül ve kasım ayında yapılması gerektiğini dile getirdi. Nurten Saydam açıklamasında, ‘’Grip ciddi bir hastalıktır ve risk grubu içerisinde yer alan bireyler yakalandığında ciddi komplikasyonlar gerçekleşebiliyor. Her yıl mevsimsel gribe neden olan grip virüsü değişebilmektedir ve grip aşısının içeriği DSÖ tarafından 1 yıl önce salgın yapan virüs tiplerinin belirlenmesi ile geliştirilmekte ve aşının içeriği bu uygulamaya bağlı olarak her yıl değişmektedir’’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal