Son Dakika: SGK'dan Yapılandırma Açıklaması! Mesai Saatleri Değişti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bugün borç yapılandırmaları başvurusu ile ilgili açıklama yaptı. Başvuruların 30 Eylül 2021 Perşembe günü tam gün devam edeceğini duyurdu.

30.09.2021-10:26 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-10:46) Son Dakika: SGK'dan Yapılandırma Açıklaması! Mesai Saatleri Değişti

30 Eylül 2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar uzatılan borç yapılandırma başvuruları, bugün Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan yeni açıklama ile, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin 30 Eylül saat 23.59'a kadar açık olacağı belirtildi. SGK'dan yapılan bugünkü açıklamada, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezlerinin, 30 Eylül 2021 Perşembe günü tüm gün hizmet vereceğini duyurdu. 

SGK AÇIKLADI: BUGÜN SAAT 23.59'A KADAR AÇIĞIZ 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun duyurusunda, "Başvuru süresi Sayın Cumhurbaşkanımızın Kararı ile 30 Eylül 2021 tarihine uzatılan 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun uyarınca, kapsama giren borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını almak üzere, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz 30.09.2021 tarihinde saat 23.59'a kadar açık olup vatandaşlarımıza hizmet verecektir" ifadelerine yer verildi. 


SGK’nın yapmış olduğu açıklamanın devamında, ‘’Kuruma olan mevcut borçlarını yapılandırmak isteyen işverenlerin başvurularını, sosyal güvenlik il müdürlüğüne, sosyal güvenlik merkezine veya e-Sigorta kanalı ya da posta yoluyla,  4/b (Bağ-Kur) sigortalı olanların borç yapılandırma başvurularını e-Devlet üzerinden, posta yolu ile ya da şahsen herhangi bir sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine giderek, Primlerini kendileri ödeyen kişilerin ise borç yapılandırma başvurularını e-Devlet üzerinden, posta yolu ile veya şahsen dosyalarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine giderek başvuruda bulunabilirler.’’ ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal