İtalya Burano Adası

Bu şehrin en renkli yerlerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Fotoğrafçıların ilgi odağı durumuna gelmiştir. Özellikle mimari yapısı ve dantel işçiliği bu adanın simgesi haline gelen önemli özelliklerden biridir.

07.07.2020-17:07 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-17:05) İtalya Burano Adası

İtalya Burano Adası:  Renkli evleri ve hayatıyla dikkatleri çeken bu ada hem kültürel hem de tarihsel birçok özellik sunuyor. Çeşitli boyalarla boyanmış olan evlerin bu hale gelmesinde halk arasında konuşulan birçok söylenti dolaşıyor. Şöyle ki burada balıkçılık yapan kişilerin gece işten döndüğünde kendi evlerini rahatça bulabilmesi için evlerin rengarenk bir yapıya büründüğü konuşuluyor. Kaybolmamak adına boyanan evler üzerinde izin almadan herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır. Farklı biçim ve renklere bürünen evlerin göl kıyısına olan yansımaları fotoğrafçılar için mutlaka görülmesi gereken yerlerden birini oluşturmaktadır.

Renkli Kapılar

Farklı farklı renklerde boyanmış evlerin yanı sıra geometrik desenler çizilmiş ve çeşitli simgeler yapılmış bu kapılar her eve göre farklılık gösteriyor. Son derece estetik ve tarz olan bu kapılar günümüz kapılarına meydan okumaktadır. Aynı zamanda dar sokakların renkli bir mimariyle birleşmesi son derece dikkat çekici bir bakış oluşturmaktadır.

Cam ve Dantel İşçiliği

Burano Adasının bilinen en güzel ticaretlerinden biri de cam ve dantel işlemeleridir. Çeşitli tarz ve isteğe göre değişen el emekleri bu adayı zenginleştiren ve güzelleştiren özelliklerin başında gelmektedir. Dikkat ve emek isteyen ince işçiliklerin ortaya koyulduğu bu eserleri almak için baya bir ücret ödemek gerekiyor. Şehir içerisinde birçok hazır dantel de bulunmaktadır. Ancak bunların en güzeli el işi yapılmış olanlarıdır.  İtalya Burano Adası:  Avrupa'daki sarayların tercih ettiği bu danteller buranın geçim kaynağını oluşturmaktadır.

Balıkçılık

Çeşitli kollara ayrılan ticaret sektörü erkekler için balıkçılığı oluşturmaktadır. Birçok deniz ürünün yakalandığı bir yer olmasıyla beraber balık sevenler için harika bir yer olacaktır. Son derece lezzetli ve taze olan deniz ürünlerini geldiğiniz zaman mutlaka tatmalısınız. Hem geçim kaynağı hem kültürel olarak adayı şekillendiren ticari faaliyetleri son derece dikkat çekicidir. Ulaşım konusunda sadece deniz ulaşımına izin veren bu adada hem sokakların güzelliğine şahit olabilir hem de çeşitli kafelerde oturarak hoş bir gün geçirebilirsiniz.

San Martino Kilisesi

Burano Adası'nın merkezinde yer alan bu kilise şehrin orta noktasında yer alıyor. Nitekim kiliseyi hemen hemen her yerden görme fırsatı bulunmaktadır. Evlerin müstakil ve az katlı olması kilisenin görünümünü kolaylaştıran bir özellik sunuyor. İtalya Burano Adası:  Mimarisinde dikkat çeken eğik çan bu adanın simgesi haline gelmiş durumdadır. Adeta adanın ne kadar narin ve kırılgan olduğunu anlatan bu çan gezginlerin ziyaret etmesi gereken önemli mimari eserler arasında yer almaktadır. Bu adaya gelmek için birçok tur seferi yapılmaktadır. İstediğinize ve bütçenize göre seçeceğiniz gezi turuna katılarak anlatılan mekanları ve tarihi yapıları dinleyerek öğrenebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal