Bosna Hersek'de Görülmesi Gereken Yerler

Bosna Hersek, Sırplar, Boşnaklar ve Hırvatlar olmak üzere 3 etnik gruba ayrılmaktadır. Ayrıca ülke Bosna ve Hersek olarak da 2 gruba ayrılır. Ülkenin kuzeyi Bosna güneyi ise Hersek bölgesidir.

25.12.2018-16:35 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-15:59) Bosna Hersek'de Görülmesi Gereken Yerler

Bosna Hersek, Sırplar, Boşnaklar ve Hırvatlar olmak üzere 3 etnik gruba ayrılmaktadır. Ayrıca ülke Bosna ve Hersek olarak da 2 gruba ayrılır. Ülkenin kuzeyi Bosna güneyi ise Hersek bölgesidir. Ülkenin farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olması müziklerini de etkilemiştir. İşte Bosna Hersek'de gezilebilecek yerler.

1.SARAYBOSNA

Saraybosna, Bosna Hersek'in hem en büyük kenti hem de başkentidir. Doğu ve batı medeniyetlerini bünyesinde barındıran bu şehir, Dinar Alpleri'yle çevrili bir vadi içerisindeki Miljacka Nehri'nin çevresine kurulmuştur. Saraybosna'da gezilebilecek yerlerin başında 'Stari Grad' yani Başçarşı geliyor. 

2.MOSTAR

Mostar, Hersek bölgesinde yer alan en büyük şehirdir. 105 bin nüfusa sahip olan şehir, Bosna Hersek'de yaşanan iç savaşta büyük hasar görmüştür. Savaş sırasında şehrin etnik yapısı değişmiştir. Kentin doğusunda müslümanlar yaşarken, Hırvatlar kentin batısında yaşamaya başlamıştır. Mostar denince akla gelen ilk şey tarihi Mostar Köprüsü'dür.

 3.TUZLA

Bosna Hersek'in üçüncü büyük şehri olan Tuzla, adını şehir merkezinin altında bulunan tuz yataklarından almıştır. Tuzla, Orta Avrupa'nın tek tuz yatağına sahip şehridir. Şehir'de artık tuz üretilmiyor olmasının nedeni ise zamanında yapılan kazılar ve açılan kuyuların tehlike yaratmasıdır. Panonsko Jezero şehirdeki tuz gölüdür ve turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.

 Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırın. 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal