Şevval Orucu nedir, kaç gün tutulur?

Ramazan ayının gelmesiyle oruç tutuma heyecanı başladı. Ramazan da tutulan orucun yanı sıra Şevval orucu hakkında da meraklar artmaktadır. Şevval orucu nedir sorusu üzerine araştırmalar başladı. Şevval orucu nedir? Şevval orucu ne zaman tutulur? İslam alemi için önemi olan Şevval orucu hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır.

24.03.2022-20:59 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-20:59) Şevval Orucu nedir, kaç gün tutulur?

Ramazan ayı her gün sahur ve iftar sofralarına alışan müslümanlar üç ayların bitişinde Şevval orucu tutarak bu süreci tamamlamaktadır. Ramazan ayının gelmesinin ardından tutulan Şevval orucu için araştırmalar hız kazandı. Şevval orucu nedir, kaç gün sürer, farz mı sorularının yanıtı haberimizde.

Şevval orucu nedir?

Şevval orucu nedir? 

Ramazan ayının ardından tutulması ön görülen oruçlardan olan Şevval oruçları farz olmayan fakat dinen güzel ve hoş görülen bir sünnettir. İslami açıdan büyük önemi olan Şevval orucu için HZ. Muhammed "Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur." buyurmuştur.

Şevval oruçları üç ayların bitiminden sonra belirlenen süre zarfı içerisinde peş peşe ar vermeden 6 gün oruç tutmaktır. 

Bütün Ramazan orucunu tutan kimse, orucunun her günü için on sevap alırsa, toplamı üç yüz olur. Yine Şevval'deki altı günlük oruç için on sevap ve böylece altmış sevap kazandığında, miktarı üç yüz altmışa yani bir yıla ulaşır. Böylece hadiste işaret edilen noktaya ulaşılmış olur. Bütün yıl oruç tutmuş gibi manevi bir kazanç elde edebilir.

Aslında bu tür manevî meselelerde esas olan, o işi samimiyetle yapmak ve gönülden bir beklenti içinde olmaktır. Bazen öyle oruçlar olabilir ki, oruçlunun kalbinde hissedilen derin ve saf ihlas sebebiyle 360 ​​günün sevabı bir yana, 360 yıllık fazladan orucun sevabı da kişiye kazandırılır. Kim samimiyetle bir şey dilerse, Rabbimiz onu ona verir. Bu bir niyet meselesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal