Şevval ayı ne zaman başlıyor? Şevval ayı orucu nedir, ne zaman tutulur? Şevval orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet dini günler takvimi 2022

Müslüman aleminde Şevval ayı orucunun ne zaman başladığına dair ayrıntılar merak edilerek araştırılıyor. Konuyla ilgili 2022 Diyanet dini günler takvimi takip edilirken 'Şevval ayı ne zaman başlıyor?' 'Şevval ayı orucu nedir, ne zaman tutulur?' sorularının yanı sıra Şevval orucuna nasıl niyet edilir? sorusuna da yanıt aranıyor. İşte Şevval orucu ilgili tüm detaylar ve Diyanet dini günler takvimi 2022..

24.03.2022-15:46 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-15:46) Şevval ayı ne zaman başlıyor? Şevval ayı orucu nedir, ne zaman tutulur? Şevval orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet dini günler takvimi 2022

İslamiyet'te yeri ve önemi büyük olan günlerin başında Şevval ayı orucunun başlamasını merakla bekleyen müslümanlar oruç ibadetlerini eksiksiz yerine getirebilmek için Şevval orucunun tarihini araştırıyor. Ramazan ayının bitişine denk gelen Şevval orucunun tam olarak başlama tarihi ne zaman şeklinde sorular gündemde yer alıyor.

Şevval ayı orucu nedir, ne zaman tutulur? 

Şevval ayı orucu nedir, ne zaman tutulur?

Şevval ayı orucu, Ramazan orucu gibi müslümanlara farz olarak verilmemiştir. Fakat sünnet olarak kabul edilen şevval orucunun sevabı büyük olarak tanımlanır.

Ramazan ayının bitiminde başlayan Şevval ayında müslümanların 6 gün oruç tutması sevap olarak görülür. Hz. Peygamber (s.a.s.), Ramazan orucunu tutanların ardından şevval orucundan 6 gün ilave etmesi halinde yılın bütünü için oruç tutulmuş sayılacağını söylemiştir. 

Şevval orucuna nasıl niyet edilir?

Şevval ayı orucunu tutmak için Şevval ayının başlamasını bekleyen müslümanlar oruç ibadetlerini yerine getirmek için sabırsızlıkla oruç günü bekliyorlar. Hicri takvimin 10. ayında tutulan Şevval orucu 2022 yılında Ramazan Bayramı'nın 1. gününe denk geliyor. Fakat bayramın ilk günü oruç tutmak öneriler içinde yer almaz. Şevval aynına niyet edip oruç tutmak isteyenler 2 Mayıs tarihinde oruçlarını tutmaya başlayabilirler.

Şevval orucuna nasıl niyet edilir?

Şevval ayında oruca niyet Ramazan orucu gibi yapılır. Şevval orucunu tutmak isteyen kişiler, içlerinden geldiği gibi niyet ederler ve yine içlerinden geçen duaları okuyarak oruçlarına başlarlar. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal