2022 Ramazan bayramında Açık Kapı Desteği 500 TL yardım var mı? Ramazan Bayramı harçlığı 500 lira kimlere verilecek, bayram harçlığı almak için başvuru yapılacak mı?

Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu sayfası ve Açık Kapı vasıtası ile 2022 yılında bayram harçlığı verileceği söylenmekte. Bu harçlığa erişmek isteyenler ise şartları ve başvuruların nasıl yapılacağı konusunda araştırma yapmaya başladı.

24.03.2022-20:46 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-21:45) 2022 Ramazan bayramında Açık Kapı Desteği 500 TL yardım var mı? Ramazan Bayramı harçlığı 500 lira kimlere verilecek, bayram harçlığı almak için başvuru yapılacak mı?

Pandemi dönemi ile beraber sosyal yardımlarda da artış oldu. Önceki yardımlardan farklı olarak pandemi döneminde yardımlardan yararlanmak için kaymamaklık veya valiliğe gitmeye gerek kalmadı. Artık e-Devlet üzerinden Açık Kapı uygulaması aracılığıyla yardım başvurusu yapılabiliyor. 

2022 yılında bayram harçlığı uygulaması yapılacak mı?

Geçen yılda ortaya çıkan bu konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak doğru bilgi olmadığını söylemişti. Ancak yardım başvuruları intenet üzerinden Açık Kapı ile yapılabiliyor. Tekrar gündeme gelen  Açık Kapı sayfası ve Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu sayfası vasıtasıyla verileceği söylenen yardımın ne yazık ki aslı yok, doğru değil. 

yardım parası

Açık Kapı başvurusu

Yardıma başvuru yapmak için öncelikle  https://www.acikkapi.gov.tr/ adresine giriş yapınız. Eğer bir e-devlet şifreniz varsa e-devlet üzerinden başvurunuzu gerçekleştirme şansına sahipsiniz. Bunun için başvuru yap butonuna tıklayın. Sonrasında ekrana gelecek sizden istenen bilgileri doğru olarak girin ve onay kodu gönderin. Başvuru yapacağınız kısım karşınıza taleplerinizi yazacağınız kısım gelecek. 

Açık Kapı uygulaması nedir?

Açık Kapı projesi, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur. Açık Kapı projesi ile vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu uygulama vasıtası ile vatandaşlar 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletme şansına sahip olmaktadır. Bunun yanında ise uyuşturucu ile mücadele amacı ile EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan veriler toplanmaktadır. Bu veriler ise sonrasındaki vaka durumlarına göre raporlanarak projeler oluşturulmakta ve buna göre bir yol haritası çizilmektedir.

-81 il valiliğinde ve Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde toplamda 48 merkez ilçe kaymakamlığında, tasarlanmış olan çalışma konseptine uygun olarak Açık Kapı Birimleri oluşturulmuştur.

-Valiliklerde 5, kaymakamlıklarda 3 personel görevlendirilmiştir.

-Açık Kapı Birimlerine yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

-Başvurular elektronik sisteme kaydedilmekte ve ilgili birimlere yönlendirilmekte, vatandaşa “Müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz.” bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılmaktadır.

-7 iş günü içerisinde talep sonuçlandırılmaktadır.

-Vatandaş sürecin her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebilmektedir.

Böylece vatandaşların hizmetlere daha rahat ulaşabilmesinin yanı sıra pandemi de uzak durulması gereken kalabalık ortamlarda azaltılmış ve daha sağlıklı bir toplum düzeni oluşturulması hedeflenmiştir.Valilikler ve kaymakamlıklar aynı zamanda kişilerin ihtiyacına daha kolay ve rahat bir şekilde erişebilmekte ve gereni yapmaktadırlar. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal