Sevdiklerinize sımsıkı sarılmanın gücüne inanın! Sarılmak şifadır!

Dokunmaktan çokta hoşlanmayanlara üzücü haber! Sevdiklerinize dokundukça, sarıldıkça güçleniyorsunuz. Yapılan araştırmaya göre, sarılmanın iyileştirici gücü var. Çocuklara sarıldığınız vakit, 6 tane mucizeye birden doğrudan imzanızı atmış oluyorsunuz. Haberimizde sarılmaya dair mucizelere bir göz atın derim! Detaylar haberimizde...

06.01.2024-13:10 - (Son Güncelleme: 06.01.2024-17:47) Sevdiklerinize sımsıkı sarılmanın gücüne inanın! Sarılmak şifadır!

Çocuklarınıza sarıldığınız zaman ortaya çıkan oksitosin hormonu çocuğunuzu; sakinleştirir, acısını azaltır, öfkesini geçirir, büyümelerine de yardımcı olur. Ayrıca empati duygusunu güçlendiriyor, sosyal ilişkilerini de sağlıklı olmasına da yardımcı oluyorsunuz. Tüm bu iyileştiren duygular ebeveynler için de geçerli...

Sarılmak karşılıklı bir şifadır! 

Çocuklar, paniğe kapıldıklarında; ağladığında, sevindiğinde, korktuğunda ya da herhangi bir duygu değişiminde yanında annesini isteyebilir. Çocuğa sarılmak onu rahatlatır ve güçlü kılar. Dolayısıyla sarılmak basit ve sıradan bir eylem gibi görünse de sevdiklerinize ve size bir şifadır. Dolayısıyla sarılmak; depresyonu, sinirlilik ve zihinsel sağlığı da korunmuş olur.

Sarılmanın vücuda 6 faydası;

Sarılmanın faydaları

Mutluluk hormonu salgılanır!

Vücudumuzun mutluluk hormonu serotonin ve oksitosin salgılamaktadır. Bu hormonlar sonucu, vücutta doğal olarak bulunan sarıldığımızda da ortaya çıkan bir mutluluk hormonudur. Sarıldığınız kişiye bağlanmanızı sağlar. Üstelik bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve hastalıklardan korur.

İlişki bağları güçlenir!

Kişiler arasında ilişkiyi kuvvetlendirir. Aileler, çocuklarına sarıldığında aralarındaki bağ güçlenir, ilişkileri kuvvetlenir, derinleşir. Hatta anneler emzirme döneminde de bağımlılık hormonu olarak adlandırılan, oksitosin hormonu salgılar. Bu da bebeği ile bağını artırdığı için annesiyle güven temelli sağlıklı bir ilişki kurar.

Ağrı eşiğini arttırır!

Koşup, zıplayan çocuklar, kendini yaralama riskleri yüksektir. Çocuğunuz yaralandığında ona en iyi gelecek ilaç sarılmaktır. Çünkü sarılınca acısı azalır. Salgılanan oksitosin, acı eşiğini yükseltiyor ve acıyı azaltır. Sarılmak ağrı kesici halini alır.

Sarılmanın faydaları

Öfkesini dindirirsiniz!

Çocuğunuz öfkelendiğinde ya da sinirlendiğinde, agresif davrandığında ona sarılmanız onu sakinleştirir. Sarılmanın mucizeleri arasında kan basıncını düzenlemekte yer alır. Sinirlerin etkisiyle beyne kan basıncını düşürmek için sinyali gönderir.

Stres en düşük seviyeye düşer

Çocuğunuzdaki stresi azaltmak istiyorsanız, direkt sarılmanızı öneririz. Sarılırken ortaya çıkan oksitosin stresi de azaltıyor. Hem çocuğun hem de annenin pozitif düşünmesinde yardımcı oluyor. Böylelikle stres bitiyor, olumlu hislere yolculuk başlıyor.

Gelişimine yardımcı oluyor!

Sarılmanın faydaları

Çocuklarınızla düzenli olarak kucaklaşmanız onların büyümelerine yardım eder. Ortaya çıkan oksitosin hormonunun tüm saydığımız olumlu etkilerinin sonucu olarak kendisini büyüme şeklinde gösterir. 


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal