Sertleşen havlulara elveda! Sadece 1 fincan ile yumusacık havlulara sahip olacaksınız

Banyo yaptıktan sonra kullanılan havluların sertliği ciltte tahrişlere sebep olabileceğinden oldukça sakıncalı olarak görülüyor. Fakat havluları yumuşacık yapmanın bazı yöntemleri bulunuyor. İşte o yöntemlerden bazıları...

12.08.2022-15:01 - (Son Güncelleme: 12.08.2022-15:01) Sertleşen havlulara elveda! Sadece 1 fincan ile yumusacık havlulara sahip olacaksınız

Banyo sonrasında yüzü kurulamak için kullanılan havlular bazen o kadar sert oluyor ki yüzü adeta yüzüyormuş gibi bir etki bırakıyor. İnsanların canını sıkan bu durum karşısında elbette etkili çözümler bulunuyor. Bu yöntemleri kullanarak sert havlularınızı daha yumuşak hale getirme şansını yakalayacaksınız. 

Sertleşen havlulara elveda

Sertleşmiş havluları yumuşatmanın yollarından birisi havluları sıcak suda yıkamaktır. Sıcak suda yıkanan havlularda kalan sabun çıktıktan sonra havluların yumuşaması mümkündür. Bilinenin aksine kumaş yumuşatıcı olarak bilinen ürünler havluların yumuşamasını sağlamaz. 

Havlu yumuşatma

Havluları kurulamak için kimyasal ürünler kullanmak yerine doğada bulunan ürünlerin kullanılması daha yerinde olacaktır. Bu ürünlerden ikisi amonyak ve sirkedir.

Herkesin evinde bulunan amonyak ve sirke sayesinde yumuşacık havlulara sahip olabilirsiniz. Bunun için bir fincan sirkeyi bir miktar amonyak ile beraber çamaşır makinesinin yumuşatıcı kısmına eklemeniz yeterli olacaktır. Amonyak sayesinde çamaşır deterjanı havlulara yapışmaz. Fakat amonyak ile sirke çamaşırların yıkandığı esnada mükemmel bir karışım sağlarken, hem kıyafetlerinizi derinlemesine temizler hem de havlularınızın yumuşak olmasını sağlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal